Προειδοποιήσεις για καύσωνα και καταιγίδες σε όλη την Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) αποκάλυψε ότι μια περιοχή χαμηλής πίεσης που προκαλείται από την έντονη ζέστη καλύπτει το πάνω μέρος της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα να επικρατούν θερμές καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές.

Ταυτόχρονα, μια περιοχή υψηλής πίεσης ή μια μάζα ψυχρού αέρα από την Κίνα έχει εξαπλωθεί στη βορειοανατολική περιοχή και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Σε συνδυασμό με τους νότιους και νοτιοανατολικούς ανέμους που καλύπτουν τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και τη χώρα, αυτές οι συνθήκες αναμένεται να οδηγήσουν σε καλοκαιρινές καταιγίδες στο πάνω μέρος της Ταϊλάνδης.

Χαρακτηριζόμενο από καταιγίδες, ισχυρές ριπές και πιθανή χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές, καθώς και από κεραυνούς, το TMD συμβουλεύει το κοινό στις πληγείσες περιοχές να είναι προσεκτικό έναντι των κινδύνων που ενέχουν αυτές οι καλοκαιρινές καταιγίδες.

Συνιστάται στους ανθρώπους να αποφεύγουν ανοιχτούς χώρους, να στέκονται κάτω από μεγάλα δέντρα, αδύναμα κτίρια και διαφημιστικές πινακίδες. Επιπλέον, οι αγρότες καλούνται να προετοιμαστούν και να επαγρυπνούν για πιθανές ζημιές στα γεωργικά προϊόντα και κινδύνους για τα ζώα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Στον κάτω κόλπο της Ταϊλάνδης, οι συνθήκες της θάλασσας είναι μέτριες με ύψη κυμάτων 1-2 μέτρα και σε περιοχές με καταιγίδες, τα κύματα μπορεί να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα. Στον άνω κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν, τα κύματα έχουν ύψος περίπου 1 μέτρο, αυξάνοντας πάνω από το 1 μέτρο σε θυελλώδεις συνθήκες.

Το TMD συμβουλεύει τους ναυτικούς στον Κόλπο της Ταϊλάνδης και στη Θάλασσα Ανταμάν να πλοηγούνται με προσοχή και να αποφεύγουν την πλεύση σε θυελλώδεις περιοχές.

Όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, οι βόρειες, βορειοανατολικές και ανώτερες κεντρικές περιοχές παρουσιάζουν μέτρια έως υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων και ομίχλη λόγω των ασθενών ανέμων και της κακής κυκλοφορίας του αέρα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.