Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καλείται να εξετάσει το ενδεχόμενο μακροπρόθεσμης συμφωνίας χωρίς βίζα για την Ινδία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι ηγέτες του τουρισμού στην Ταϊλάνδη ζητούν συζητήσεις για τη θέσπιση μιας μακροπρόθεσμης ταξιδιωτικής συμφωνίας χωρίς βίζα με την Ινδία, προβλέποντας σημαντικά οφέλη καθώς η Ινδία αναμένεται να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2027.

Η προσωρινή απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους Ινδούς ταξιδιώτες έχει ήδη επιδείξει θετικά αποτελέσματα, με σχέδια για παράταση της πολιτικής για δύο επιπλέον χρόνια μετά τη λήξη της στις 10 Μαΐου. Η πρόσκληση επιδιώκει να διατηρήσει την ανάπτυξη στις αφίξεις ινδών τουριστών, οι οποίες κατέλαβαν την πέμπτη υψηλότερη θέση, με συνολικά 258,269 επισκέπτες 18 Φεβρουαρίου.

Η μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομικής κατάταξης, με την Ινδία να αναμένεται να ξεπεράσει τη Γερμανία, αποτελεί μια ευκαιρία για την Ταϊλάνδη να προσελκύσει περισσότερους εύπορους Ινδούς τουρίστες. Οι υποστηρικτές μιας μόνιμης πολιτικής χωρίς βίζα υποστηρίζουν ότι θα τονώσει τον τουρισμό και το εμπόριο, ενθαρρύνοντας τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τις προσφορές πτήσεων. Οι δυνατότητες της ινδικής αγοράς υπογραμμίζονται από το μεγάλο νεαρό εργατικό δυναμικό και το μεσαίο εισόδημα, καλά μορφωμένο δημογραφικό, γνωστό για τις γενναιόδωρες δαπάνες για ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και αγορών.

Οι Ινδοί τουρίστες, που συχνά ταξιδεύουν με την οικογένεια, θεωρούνται επικερδείς για τον τομέα της φιλοξενίας, με τις μέσες δαπάνες να κυμαίνονται μεταξύ 60,000-100,000 μπατ ανά επταήμερη επίσκεψη. Η Ινδία αντιπροσωπεύει επίσης μια πολλά υποσχόμενη αγορά για επαγγελματικές συναντήσεις, ταξίδια κινήτρων και πολυτελείς γαμήλιες τελετές, φέρνοντας ενδεχομένως 50-100 εκατομμύρια μπατ ανά εκδήλωση.

Οι προσπάθειες για την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Ινδίας επεκτείνονται, αν και επί του παρόντος περιορίζονται σε έξι μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Υπάρχει μια ώθηση για πτήσεις από πόλεις δεύτερης κατηγορίας της Ινδίας με υψηλή ζήτηση και ισχύ δαπανών, όπως το Amritsar και το Pune. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση των πτήσεων τσάρτερ προς τα αεροδρόμια U-tapao και Chiang Mai, τη βελτίωση των αγορών αφορολόγητων ειδών και την αντιμετώπιση της έλλειψης ινδικών εστιατορίων στις μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης.

Στο Πουκέτ, οι Ινδοί τουρίστες συγκαταλέγονται στις πέντε κορυφαίες πηγές αφίξεων, με 25,524 επισκέπτες μόνο τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τα στοιχεία του 2019 κατά 15%.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.