Η Ταϊλάνδη υποδέχεται 5 εκατομμύρια τουρίστες φέτος, η Κίνα παραμένει κορυφαία πηγή

Εθνική -

Ο τουριστικός τομέας της Ταϊλάνδης συνεχίζει να έχει μια σταθερή ροή διεθνών επισκεπτών, με πάνω από 5 εκατομμύρια αφίξεις να καταγράφονται από τον Ιανουάριο έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού Sudawan Wangsuphakijkosol, το έθνος υποδέχθηκε 831,989 διεθνείς επισκέπτες μεταξύ 12 και 18 Φεβρουαρίου. Αν και αυτό αντιπροσωπεύει μια ελαφρά μείωση 4.61% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, τα στοιχεία ενισχύουν μια σταθερή τάση αφίξεων τουριστών, πρόσθεσε η κ. Sudawan.

Η Ταϊλάνδη υποδέχεται κατά μέσο όρο 118,856 επισκέπτες καθημερινά. Η κ. Sudawan αποκάλυψε ότι η Κίνα παραμένει η κυρίαρχη πηγή τουριστών, με 176,088 αφίξεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακολουθούν η Μαλαισία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και η Ινδία.

Εξετάζοντας τα στοιχεία από το έτος μέχρι σήμερα, η Ταϊλάνδη έχει ήδη λάβει συνολικά 5,217,379 διεθνείς τουρίστες, δημιουργώντας εκτιμώμενα έσοδα περίπου 254.7 δισεκατομμυρίων μπατ. Η Κίνα συνεχίζει να ηγείται του πακέτου με σχεδόν ένα εκατομμύριο αφίξεις (987,941), ακολουθούμενη από τη Μαλαισία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.

Παρά τις θετικές τάσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, ιδίως στον τομέα της διαθεσιμότητας πτήσεων. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η κ. Sudawan αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Srettha Thavisin και της Thai Airways σχετικά με την πιθανή επανέναρξη των πτήσεων της Thai Airways μεταξύ Μόσχας και Μπανγκόκ. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από Ρώσους τουρίστες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.