Η Maya Bay ανακηρύχθηκε τρίτη «καλύτερη παραλία στον κόσμο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Maya Bay στο νησί Phi Phi στο Krabi ανακηρύχθηκε η τρίτη «καλύτερη παραλία στον κόσμο» από το Lonely Planet.

 

Οι παραλίες της Ταϊλάνδης βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο. Το παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικό έντυπο Lonely Planet ανακήρυξε 20 από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, με τον κόλπο Maya της Ταϊλάνδης να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το Maya Bay είναι μια παραλία κρυμμένη πίσω από έναν ασβεστολιθικό βράχο, μέρος του νησιού Phi Phi, στο Krabi, μια νότια επαρχία της Ταϊλάνδης. Ο εκπληκτικός κόλπος περιβάλλεται από ασβεστολιθικούς βράχους και διαθέτει τιρκουάζ νερά και μεταξένια απαλή άμμο.

 

Η τοποθεσία έγινε αμέσως διάσημη σε όλο τον κόσμο μετά την ταινία The Beach με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2000. Η Maya Bay είναι μια παραλία που πρέπει να πάτε που περιβάλλεται από μια μαγευτική φύση.

 

Μετάβαση: Από το γειτονικό Ko Phi Phi Don, κάντε μια περιήγηση με βάρκα νωρίς το πρωί (20 λεπτά κάθε διαδρομή) για να ξεπεράσετε τα πλήθη. Εναλλακτικά, είναι προσβάσιμο με ταχύπλοο από το Πουκέτ και το Κράμπι.

 

Οι δέκα καλύτερες παραλίες του Lonely Planet στον κόσμο περιλαμβάνουν τις εξής:

 

1. The Pass, Byron Bay, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία.

 

2. Παραλία Ipanema, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία.

 

3. Maya Bay, νησί Phi Phi, επαρχία Krabi, Ταϊλάνδη.

 

4. Νησί Mnemba, Ζανζιβάρη, Τανζανία;

 

5. Σαρακίνικο, Μήλος, Ελλάδα;

 

6. Chesterman Beach, Vancouver Island, British Columbia, Καναδάς;

 

7. Cabo San Juan del Guía, Εθνικό Πάρκο Tyrona, Κολομβία;

 

8. Anse Source d'Argent, La Digue, Σεϋχέλλες;

 

9. Playa Balandra, La Paz BCS, Μεξικό;

 

10. Punta Paloma, Tarifa, Cádiz, Ισπανία.
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.