Η Ταϊλάνδη επεκτείνει την απαλλαγή από τη βίζα για τους τουρίστες του Καζακστάν έως τις 31 Αυγούστου

Εθνική -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε εξάμηνη παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τους επισκέπτες του Καζακστάν, η οποία ισχύει έως τις 31 Αυγούστου 2024, σε μια προσπάθεια να τονώσει περαιτέρω τον τουρισμό.

Αυτή η ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου 2024, ακολουθεί μια σημαντική αύξηση των αφίξεων από το Καζακστάν, με περισσότερους από 172,000 τουρίστες να επισκέπτονται την Ταϊλάνδη μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να άρει την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες του Καζακστάν τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Η απόφαση, που αποκαλύφθηκε από τον Πρωθυπουργό Srettha Thavisin μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στοχεύει να αξιοποιήσει τη θετική συμβολή των Καζακστάν τουριστών στην οικονομία μέσω της ικανότητας δαπανών τους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Chai Watcharong, από τις 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 10 Ιανουαρίου 2024, περισσότεροι από 68,824 τουρίστες από το Καζακστάν επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη. Το 2023, συνολικά 172,282 Καζακστάν τουρίστες έφτασαν στην Ταϊλάνδη, σημειώνοντας το υψηλότερο ρεκόρ. Κατά μέσο όρο, οι τουρίστες δαπάνησαν περίπου 75,080 μπατ ανά άτομο ανά επίσκεψη, υποδηλώνοντας τις υψηλές δυνατότητες και την αγοραστική τους δύναμη.

Η παραίτηση είχε προγραμματιστεί προηγουμένως να λήξει στις 29 Φεβρουαρίου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.