Το Irrawaddy Dolphin βρέθηκε νεκρό στη Songkhla

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ένα εξαιρετικά απειλούμενο δελφίνι Irrawaddy βρέθηκε νεκρό στη λίμνη Songkhla της Ταϊλάνδης, επιδεινώνοντας τον συνεχιζόμενο αγώνα για την προστασία αυτού του ευάλωτου είδους.

Σύμφωνα με την ομάδα Thai Whales, ένας ντόπιος κάτοικος ανακάλυψε το δελφίνι και ειδοποίησε το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων, το οποίο τώρα διενεργεί αυτοψία για να προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου.

Τα δελφίνια Irrawaddy διακρίνονται για το στρογγυλεμένο πρόσωπό τους και την απουσία ράμφους. Με βάρος έως και 159 κιλά, αντιμετωπίζουν απειλές από απώλεια οικοτόπων, εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία και παράνομο κυνήγι, συμβάλλοντας στην κατάστασή τους υπό εξαφάνιση. Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης τα έχει κατατάξει ως απειλούμενα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επείγουσα δράση για την προστασία του μειούμενου αριθμού τους.

Το 2022, ο θαλάσσιος βιολόγος Δρ. Thon Thamrongnawasawat επέστησε την προσοχή στην επικίνδυνη κατάσταση του πληθυσμού των δελφινιών Irrawaddy στη λίμνη Songkhla, όπου αναφέρθηκε ότι είχαν απομείνει μόνο 14 άτομα. Ανέφερε τις εκτεταμένες αλιευτικές δραστηριότητες ως σημαντική απειλή για την επιβίωσή τους.

Σε απάντηση στην υποστήριξή του, η Εθνική Θαλάσσια Επιτροπή ανακήρυξε τα δελφίνια Irrawaddy προστατευόμενο είδος στην Ταϊλάνδη τον Μάιο του 2022, μια κίνηση που ξεκίνησε προσπάθειες διατήρησης και παρακολούθησης του πληθυσμού που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση στη λίμνη Songkhla και σε άλλες περιοχές όπως ο κόλπος Khanom στο Surat Thani και το Andaman. Θάλασσα στο Trang και το Krabi.

Παρά αυτές τις προσπάθειες διατήρησης, ο πληθυσμός των δελφινιών Irrawaddy στη λίμνη Songkhla μειώθηκε απότομα από 27 το 2015 σε περίπου 14 έως το 2022, σηματοδοτώντας μια κρίσιμη ανάγκη για συνεχή και ενισχυμένα προστατευτικά μέτρα για την πρόληψη περαιτέρω απωλειών αυτού του μοναδικού είδους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.