Τρεις ακόμη πόλεις της Ταϊλάνδης Εγγραφείτε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η συμπερίληψη των Bangkok, Khon Kaen και Yala το 2024 προσθέτει σε επτά υπάρχοντες προορισμούς στην Ταϊλάνδη.

Μπανγκόκ, 19 Φεβρουαρίου 2024 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Μπανγκόκ, η Khon Kaen και η Yala έχουν ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO (GNLC), μια αναγνώριση για πόλεις με εξαιρετικές προσπάθειες να κάνουν τη δια βίου μάθηση πραγματικότητα για όλους στο το τοπικό επίπεδο.

Οι τρεις πόλεις της Ταϊλάνδης συγκαταλέγονται στα 64 νέα μέλη από 35 χώρες που ανακοινώθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου 2024 κατά τη διάρκεια μιας εικονικής εκδήλωσης υψηλού επιπέδου «Ενδυναμώνοντας τους μαθητές όλων των εποχών: Η UNESCO Learning Cities Transform Lives».

Ο Pol Gen Permpoon Chidchob, υπουργός Παιδείας της Ταϊλάνδης, δήλωσε Το να είσαι μέλος του GNLC της UNESCO θα προσφέρει στην Ταϊλάνδη την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα δυναμικό δίκτυο και να λάβει καθοδήγηση και υποστήριξη για την ανάπτυξη πόλεων μάθησης καθώς και να μπορεί να συμμετέχει σε μια σειρά δραστηριοτήτων.

«Η Ταϊλάνδη μπορεί επίσης να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για να φιλοξενήσει διεθνή ή περιφερειακά συνέδρια, ενώ είναι επιλέξιμη για το εξαμηνιαίο βραβείο της UNESCO Learning City», είπε ο υπουργός Pernpoon, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Ταϊλάνδης για την UNESCO.

Με τις συμπεριλήψεις του 2024, η Ταϊλάνδη έχει πλέον 10 πόλεις στο GNLC της UNESCO. Οι επτά υπάρχουσες πόλεις είναι το Τσιάνγκ Ράι (από το 2019). Chiang Mai, Phuket και Chacheongsao (από το 2020) και Sukhothai, Phayao και Hat Yai (από το 2022).

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.