Η προσφορά για παράταση του νόμιμου χρόνου πώλησης αλκοόλ απορρίφθηκε ξανά από την επιτροπή της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης

Διαφορετικά αλκοολούχα ποτά σε μπουκάλια με το σύμβολο STOP σε γκρι φόντο

Εθνική -

Μια κυβερνητική επιτροπή της Ταϊλάνδης απέρριψε, για δεύτερη φορά, μια πρόταση για παράταση του απογευματινού χρόνου πώλησης αλκοόλ ως απάντηση στις εκκλήσεις των ακτιβιστών. Ωστόσο, ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας δεν απέρριψε εντελώς την ενδεχόμενη αλλαγή των ωρών πώλησης στο μέλλον.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2024, εκπρόσωποι από διάφορες ομάδες κατά του αλκοόλ συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη επέκταση των πωλήσεων που συζητείται από την Επιτροπή Πολιτικής Αλκοολικών Ποτών της Ταϊλάνδης.

Συγκεκριμένα, η πρόταση είναι να αρθεί η απογευματινή απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ 2-5, όπως συζητήσαμε εδώ.

Η επιτροπή διευθύνεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Somsak Thepsuthin. Ο κ. Somsak έφτασε στο υπουργείο για να λάβει επιστολή από τους διαδηλωτές και τους διαβεβαίωσε ότι η επιτροπή δεν θα παρατείνει τις ώρες πώλησης αλκοόλ, επικαλούμενος την ανάγκη περαιτέρω ανάλυσης και εξέτασης.

Ο κ. Somsak εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, με τίτλο «Το Ταμείο Αποκατάστασης και Φροντίδας όσων πλήττονται από αλκοολούχα ποτά», για να βοηθήσει άτομα που επηρεάζονται αρνητικά από την κατανάλωση αλκοόλ.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές της άρσης της μακροχρόνιας απαγόρευσης, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας του τουρισμού και της φιλοξενίας, συνέχισαν να πιέζουν για τουλάχιστον μια δοκιμή σε ορισμένες περιοχές, σχεδόν σίγουρα προοριζόμενες να είναι τουριστικά hotspots όπως η Πατάγια και το Πουκέτ.

Σε απάντηση σε αυτό, ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας είπε ότι η πρόταση δεν είναι εντελώς έξω από το παράθυρο, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ερευνηθούν οι πιθανές συνέπειες της άρσης της απαγόρευσης που μπορεί να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, αλλά θα ήταν πολύ μετά τον στόχο της άρσης της έως Songkran που στοχεύει η τουριστική βιομηχανία.

Η τουριστική βιομηχανία θέλει να αρθεί η απαγόρευση για να τερματιστεί η σύγχυση από τους τουρίστες που προσπαθούν να αγοράσουν αλκοόλ σε καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των ωρών πώλησης. Ο νόμος τηρείται αρκετά αυστηρά από μεγάλες αλυσίδες και μεγάλα καταστήματα, αλλά συχνά αγνοείται από μικρότερους χώρους, όπως μαμά και ποπ και μικρά μπαρ, ειδικά σε τουριστικές περιοχές.

Οι πολέμιοι της άρσης της απαγόρευσης ισχυρίζονται ότι θα προκαλέσει περισσότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και θανάτους τα απογεύματα ως τον κύριο λόγο αντίθεσής τους στην άρση της απαγόρευσης, αν και οι υποστηρικτές τους υποστηρίζουν ότι η τρίωρη απαγόρευση δεν κάνει πραγματικά καμία διαφορά και κάποιος μπορεί απλά να αγοράσει ένα ολόκληρο μπουκάλι ποτό στο 1:59 και μείνετε το ίδιο μεθυσμένοι με την αγορά κατά τη διάρκεια του τριών ωρών.

Συζητάμε την άποψή μας για τον αρχαϊκό νόμο εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο [προστασία μέσω email]

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.