Γνώμη: Η έναρξη ιατρικής κάλυψης για αλλοδαπούς από την Ταϊλάνδη είναι ενθαρρυντική, αλλά δεν θα ισχύει για πολλά περιστατικά

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε κάτι που φαινόταν να μπαίνει στο ραντάρ πολλών αναγνωστών μας και των μέσων ενημέρωσης, ίσως να πνίγηκε λίγο με την αποφυλάκιση του Ταξίν Σιναουάτρα ή ατελείωτες αναστροφές στο καθεστώς του σχεδίου νόμου για την κάνναβη.

Ότι κάτι είναι ιατρική κάλυψη για ξένους τουρίστες, με κάποιες προϋποθέσεις. Πάρτε μια ανακεφαλαίωση του επίσημου δελτίου τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης εδώ πριν διαβάσετε περαιτέρω αν δεν είστε σίγουροι σε τι αναφερόμαστε.

Αυτά είναι αξιοπρεπή νέα, αλλά όπως πάντα με προγράμματα όπως αυτό, υπάρχουν πολλά ψιλά γράμματα και κανονισμοί. Η ποιοτική προσωπική ασφάλιση υγείας από μια αξιόπιστη εταιρεία θα ήταν πάντα προτιμότερη από ένα επίσημο κυβερνητικό σχέδιο, φυσικά. Ωστόσο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ακόμη και αυτό το πρόγραμμα είναι σίγουρα θετικό.

Έτσι, καλύψαμε τα βασικά του σχεδίου σε άλλο άρθρο όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί κυρίως σε αυτά που δεν θα καλύψει.

Δεν θα καλύπτει παράνομη ή απερίσκεπτη συμπεριφορά. Έτσι, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν περισσότερο στα οποία αλλοδαποί χρειάζονται ασφάλιση υγείας, εάν οδηγούσατε μοτοσικλέτα χωρίς κατάλληλη άδεια, κράνος, ασφάλιση οχήματος, εγγραφή ή υπό την επήρεια ενώ οδηγείτε ή οδηγείτε αλόγιστα/με ταχύτητα, δεν θα καλύπτεστε. Φυσικά, αυτό είναι το ίδιο με τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης υγείας, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πράγματα που αναφέρθηκαν περισσότερο.

Ένα παράδειγμα δραστηριότητας που σχεδόν σίγουρα δεν θα καλυπτόταν

Η απροσεξία επίσης δεν καλύπτεται. Έτσι, ακόμα κι αν έχετε όλα τα παραπάνω αλλά έχετε ένα ατύχημα που η αστυνομία κρίνει είναι δικό σας λάθος, πιθανότατα δεν θα είστε καλυμμένοι.

Το συμβάν πρέπει να υποβληθεί εντός δεκαπέντε ημερών στο αρμόδιο τμήμα τουριστικής αρχής. Εάν δεν είστε γρήγοροι, δεν θα εγκριθείτε. Λένε έγκριση και τα κεφάλαια θα πρέπει κανονικά να υποβάλλονται σε επεξεργασία εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών μετά από αυτό.

Δεδομένου ότι δεν καλύπτει την απερίσκεπτη συμπεριφορά, είναι λίγο πολύ δεδομένο ότι οποιοδήποτε ατύχημα που συνέβη υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως πτώση από το μπαλκόνι μεθυσμένος, δεν θα καλύπτεται.

Επίσης, πιθανότατα δεν θα καλύπτεται το να έρθετε σε έναν καυγά υπό την επήρεια μέθης που προκλήθηκε από το γεγονός ότι κάποιος ήταν μεθυσμένος και παρότρυνε άλλους σε σωματική διαμάχη.

Πάει και αυτό για οποιοδήποτε περιστατικό υπό την επήρεια μαριχουάνας, αφού τεχνικά υποτίθεται ότι είναι μόνο για ιατρική χρήση.

Το σχέδιο δεν καλύπτει επικίνδυνη συμπεριφορά, αλλά επίσης δεν είναι συγκεκριμένο ως προς το τι συνεπάγεται αυτό, αφήνοντάς το στη διακριτική ευχέρεια των υπευθύνων λήψης αποφάσεων πίσω από το σχέδιο. Είναι λίγο δεδομένο ωστόσο ότι ορισμένες από τις πιο ακραίες ή αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν περιστασιακά οι άνθρωποι, όπως το τζετ σκι, το ράφτινγκ στο νερό, η ελεύθερη κατάδυση, η αλεξίπτωτο κ.λπ. είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα καλύπτονται.

Τι καλύπτεται λοιπόν; Γνήσια ατυχήματα, όπως επιβάτης σε μίνι βαν ή λεωφορείο που έχει ατύχημα. Φυσικές καταστροφές, όπως μια ξαφνική πλημμύρα και παρόμοιες καταστάσεις. Ένα έγκλημα, όπως η κλοπή και η επίθεση για τα τιμαλφή σας.

Ανεξάρτητα από τους περιορισμούς, είναι πάντα καλό να υπάρχουν επιλογές όταν χτυπήσει η καταστροφή. Ελπίζουμε να σας άρεσε να διαβάζετε αυτό!


Άλλη μια δραστηριότητα που σίγουρα δεν θα καλυπτόταν

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.