Το Khanom Khrok της Ταϊλάνδης κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ των καλύτερων τηγανιτών του κόσμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο ιστότοπος Tasteatlas, κατά την ενημέρωση της κατάταξής του για τις καλύτερες τηγανίτες στον κόσμο τον Φεβρουάριο του 2024, διαπίστωσε ότι το khanom khrok της Ταϊλάνδης κατέλαβε την τέταρτη θέση μεταξύ τους. Οι τρεις πρώτες περιλαμβάνουν (1) κρέπες από τη Βρετάνη της Γαλλίας, (2) kaiserschmarrn από την Αυστρία και (3) jianbing από την Τιαντζίν της Κίνας.

Ο ιστότοπος έχει να πει αυτό για το khanom khrok: «Αυτό το μικρού μεγέθους ταϊλανδέζικο επιδόρπιο, το οποίο συχνά αναφέρεται ως τηγανίτα, πουτίγκα ή κέικ, δημιουργείται με ένα κουρκούτι που συνδυάζει αλεύρι ρυζιού και γάλα καρύδας.

Το γλυκό ψήνεται σε μεγάλα σιδερένια ταψιά που έχουν μικρές, στρογγυλές εσοχές και συνήθως παρασκευάζεται σε δύο στάδια - με ένα κουρκούτι που χρησιμοποιείται ως τραγανό κάτω στρώμα και μια κρεμώδη, ελαφρώς ζαχαρούχα γέμιση γάλακτος καρύδας. Τυπικές προσθήκες στη γέμιση που μοιάζει με κρέμα περιλαμβάνουν κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, taro, καλαμπόκι ή κολοκύθα.

Το Khanom khrok είναι ένα βασικό φαγητό του δρόμου στην Ταϊλάνδη, που συνήθως απολαμβάνεται ως γρήγορο και χορταστικό σνακ που εξισορροπεί εξαιρετικά τις γλυκές και τις αλμυρές γεύσεις».

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.