Λιοντάρι που βρέθηκε σε καφέ στη Ρασάντα, κατασχέθηκε από τις αρχές

Rassada -

Ένα λιοντάρι χωρίς άδεια που βρέθηκε σε ένα καφέ στη Ρασάντα ανήκει σε Κινέζο υπήκοο, σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Pratueng Phonmana είπε στο Phuket Express την Τετάρτη (14 Φεβρουαρίου) ότι οι φωτογραφίες ενός λιονταριού σε ένα καφέ στη Rassada έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα. Η αστυνομία επιθεώρησε το καφέ στην οδό Rassada Nusorn, αλλά το λιοντάρι δεν βρέθηκε αρχικά.

Η ιδιοκτήτρια του καφέ αναγνωρίστηκε μόνο ως η κα Cherngmin, 31 ετών, κινεζικής υπήκοος. Είπε στην αστυνομία ότι είναι η ιδιοκτήτρια του λιονταριού που αγόρασε από μια εταιρεία στην Μπανγκόκ για 250,000 μπατ και το έφερνε περιστασιακά στο καφέ για να το δουν οι πελάτες. Πήρε την αστυνομία στο δωμάτιό της σε ένα κοντινό ξενοδοχείο όπου βρέθηκε το λιοντάρι.

Δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τη νόμιμη άδεια του λιονταριού και υπήρξαν επίσης διαφωνίες σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα μικροτσίπ. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του Πουκέτ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι δεν κατήγγειλε κατοχή άγριας ζωής στους αρμόδιους αξιωματικούς. Το λιοντάρι κατασχέθηκε και θα μεταφερθεί με ασφάλεια σε περιοχή διατήρησης άγριας ζωής, ενώ η σωστή ιδιοκτησία και η γραφειοκρατία αντιμετωπίζονται νομικά.

Τα λιοντάρια στην Ταϊλάνδη ήταν πρόσφατα ένα σημαντικό θέμα ιστορίας, με ανησυχίες να αυξάνονται όταν ένας ξένος άνδρας στην Πατάγια έγινε viral επειδή οδήγησε ένα ακριβό κάμπριο στην πόλη με το λιοντάρι μέσα.

Από εκείνο το περιστατικό, το οποίο συνδέσαμε παρακάτω, υπήρξαν αρκετές κατασχέσεις και επιθεωρήσεις λιονταριών στην Ταϊλάνδη. Τα λιοντάρια είναι νόμιμα να είναι ιδιόκτητα στην Ταϊλάνδη, αλλά απαιτούν εκτεταμένη γραφειοκρατία και κατάλληλο οικιακό περιβάλλον. Το να τους επιτρέπεται να βρίσκονται σε καφετέριες ή να ζουν σε μικρά σπίτια στα προάστια ή να οδηγούν με κάμπριο δεν είναι σκόπιμο, είπαν οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι, οι οποίοι επί του παρόντος επιθεωρούν τα σπίτια νόμιμων ιδιοκτητών λιονταριών σε όλη τη χώρα για να βεβαιωθούν ότι το περιβάλλον είναι κατάλληλο για τα ζώα.

Σχετικό άρθρο:

Το σεντάν Bentley που κυκλοφορούσε στην Πατάγια με ένα λιοντάρι στη θέση του συνοδηγού ήταν αρχικά ταξινομημένο στο Πουκέτ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.