Οι επαρχίες της Ταϊλάνδης προετοιμάζονται για τον καύσωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης (TMD) ανακοίνωσε αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη, με πρόβλεψη αύξησης 3-5 βαθμούς Κελσίου λόγω μείωσης της μάζας ψυχρού αέρα στο πάνω μέρος της χώρας. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να φέρει τις πιο ζεστές συνθήκες γύρω στο μεσημέρι, ιδιαίτερα στις Βόρειες, Βορειοανατολικές, Κεντρικές και Ανατολικές περιοχές.

 

Από την Τετάρτη έως και τη Δευτέρα, τα βόρεια και τα βορειοανατολικά θα σημειώσουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχει πιθανότητα 20% βροχής και στις δύο περιοχές από το Σάββατο (17 Φεβρουαρίου) έως τη Δευτέρα (19 Φεβρουαρίου). Στις κεντρικές περιοχές θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου, με βροχές στο 10-20% της περιοχής και θυελλώδεις ανέμους στα χαμηλότερα, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 33-37 βαθμούς από Παρασκευή έως Δευτέρα.

 

Η ανατολική και η ανατολική πλευρά του Νότου προβλέπεται να αντιμετωπίσουν άνοδο της θερμοκρασίας 3-5 βαθμούς Κελσίου, με πιθανότητα 10-30% για βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Η δυτική πλευρά του Νότου περιμένει επίσης βροχές στο 10-20% της περιοχής, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 31-37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Μπανγκόκ και τις γύρω επαρχίες της, προβλέπεται παρόμοια αύξηση 3-5C. Από Παρασκευή έως Δευτέρα, υπάρχει πιθανότητα 10-20% για βροχές και θυελλώδεις ανέμους, με τη θερμοκρασία να κυμανθεί μεταξύ 32-37 βαθμούς Κελσίου.

Το TMD προειδοποίησε επίσης ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, όπως το Mae Hong Son και το Uttaradit στο Βορρά, το Sukhothai στην κεντρική περιοχή, το Tak στο νότο και το Udon Thani στα βορειοανατολικά.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.