Κορυφαίες εθνικές ιστορίες της Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Εορτασμοί Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η Chinatown της Μπανγκόκ σφύζει αυτή τη στιγμή από τους μεγαλειώδεις εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2024, σηματοδοτώντας την 49η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Ταϊλάνδης-Κίνας.

Η Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, που σηματοδοτεί το Έτος του Δράκου, ξεκινά σήμερα (10 Φεβρουαρίου), έχοντας βαθιά σημασία για τους Ταϊλανδούς με κινεζική κληρονομιά.

Η Ταϊλάνδη θα σημειώσει αύξηση 44.3% στις συνολικές δαπάνες ταξιδιού για εισερχόμενες κρατήσεις σε σύγκριση με τη φετινή εορταστική περίοδο της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς (CNY) με την περίοδο CNY του 2023, με τις δαπάνες για εξερχόμενους ταξιδιώτες να αυξάνονται κατά 70.8%.

Καλή Κινεζική Πρωτοχρονιά, το Έτος του Δράκου, σε όλους!

2. Ο κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μια ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ταϊλάνδης σχετικά με το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Songkran σε 76 επαρχίες σε όλη την Ταϊλάνδη από την 1η Απριλίου έως την 21η Απριλίου 2024.

Σημειώστε τα ημερολόγιά σας και ετοιμαστείτε να εκθαμβείτε! Το πολυαναμενόμενο Μουσικό Φεστιβάλ Siam Songkran 2024 πρόκειται να εκραγεί στη σκηνή, που θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 15 Απριλίου στο RCA CENTRAL PARK, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη.

Η κ. Thapanee Kiatphaibool, διοικητής της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT), έδωσε δήλωση σχετικά με μια προπαρασκευαστική συνάντηση για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Songkran σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ιδιωτικό τομέα και αρμόδιους φορείς. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα μακρύτερο Songkran ήταν ανάμεικτες, με τους τουρίστες να έρχονται για το φεστιβάλ γενικά θετικές, αλλά πολλούς ομογενείς αρνητικούς.

3. Ο κ. Prayut Phetkhun, εκπρόσωπος του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, αποκάλυψε δημόσια λεπτομέρειες σχετικά με μια νομική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Thaksin Shinawatra, στο Άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα για φερόμενα αδικήματα κατά της μοναρχίας, που χρονολογείται από τις 21 Μαΐου 2015, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Ο Τακσίν μπορεί να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά θεωρητικά θα μπορούσε να τον οδηγήσει αμέσως να συλλαμβάνεται ξανά.

4. Ο κ. Phumtham Wechayachai, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εμπορίου, εξέδωσε εντολή στο Υπουργείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ταϊλάνδης (DIP) να ερευνήσει μια υπόθεση κατά την οποία παντελόνια ταϊλανδέζικου ελέφαντα εισήχθησαν παράνομα από την Κίνα και τις γειτονικές χώρες, τα οποία πωλήθηκαν σε δημοφιλή τουρίστα. αξιοθέατα σε χαμηλότερες τιμές.

Η ταραχή για τα παντελόνια ελέφαντα επικράτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, με πολλούς αναγνώστες απλώς να μην βλέπουν ποια ήταν η μεγάλη υπόθεση με αυτά.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.