Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τακσίν Σιναουάτρα, έλαβε επισήμως χάρη, επιβεβαίωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης

Εθνικός-

Στις 13 Φεβρουαρίου 2024, η Πολ. Ο συνταγματάρχης Thawee Sodsong, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, επιβεβαίωσε την επίσημη χάρη του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς του Ταϊλανδικού Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Χάριτος ενέκρινε τον κατάλογο των ατόμων που δικαιούνται χάρη, όπως προτάθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς ο Ταχσίν πληρούσε τα κριτήρια του να είναι βαριά άρρωστος, ανάπηρος ή άνω των 70 ετών, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κατάλογος περιελάμβανε συνολικά 945 άτομα, με την Επιτροπή να εγκρίνει 930 ονόματα, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης παρατήρησε ότι αυτή η διαδικασία ήταν ρουτίνα και οι κανονισμοί για τη χάρη βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2003, με συνολικά 2,240 άτομα να έχουν χορηγηθεί χάρη. Ο Υπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκτιμήσεις για τον Ταξίν και ότι δεν του φέρθηκαν ευνοιοκρατία ούτε του δόθηκαν εξαιρέσεις.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης σήμερα (13 Φεβρουαρίου), ο κ. Srettha Thavisin εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με πιθανή αντίθεση στη χάρη. Ο Srettha τόνισε τις σημαντικές συνεισφορές του Thaksin στο έθνος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης και υπογράμμισε ότι η επιστροφή του στην πολιτική κατάσταση σηματοδότησε το κλείσιμο των προηγούμενων αντιπαραθέσεων.

Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την ακριβή ημερομηνία απελευθέρωσης του Τακσίν, ο Σρέθα δήλωσε ότι δεν έλαβε συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι η διαδικασία θα ακολουθούσε τις νομικές διαδικασίες όπως περιγράφονται από το Βασιλικό Χωριό, Τμήμα Διορθώσεων.

Σχετικά με τη μελλοντική δέσμευση με τον Τακσίν για συμβουλή, ο Σρέθα εξέφρασε τη διάθεσή του για διάλογο με άτομα, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, που έχουν συμβάλει στην ευημερία του έθνους.

Ο Srettha τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης ποικίλης τεχνογνωσίας στη διακυβέρνηση προς όφελος της χώρας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra:

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ταϊλάνδης απευθύνονται στην ιατρική περίθαλψη και την πιθανή αποφυλάκιση του Thaksin Shinawatra: Κριτήρια ικανοποίησης, αλλά περαιτέρω διαδικασίες υπό εξέταση

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra αντιμετωπίζει νομικές κατηγορίες για εικαζόμενα αδικήματα κατά της μοναρχίας

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.