Αύξηση του τουρισμού: Αύξηση επισκεπτών στο Koh Samui μετά τις εξαιρέσεις από την έκδοση βίζας και τις απευθείας πτήσεις

Surat Thani-

Στις 10 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Wiwat Chuenban, Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Τουριστικής Βιομηχανίας του Surat Thani, αποκάλυψε δημόσια έναν αυξανόμενο αριθμό ξένων και ταϊλανδών τουριστών που επισκέπτονταν το Koh Samui τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024.

Μετά την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους Κινέζους τουρίστες, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις απευθείας πτήσεις από το Τσενγκντού της Κίνας προς το Σουράτ Τάνι σε μία εβδομάδα. Υπήρχε επίσης μια απευθείας πτήση από την Ταϊβάν προς το Surat Thani, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των κρατήσεων για περισσότερα από 672 ξενοδοχεία και να κρατηθούν 25,000 δωμάτια, σύμφωνα με τη Wiwat.

Η απευθείας πτήση από την Ταϊβάν, η τρίτη τουριστική πτήση τσάρτερ, είχε 188 τουρίστες να επισκεφθούν δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως το Koh Samui, το Koh Phangan και το Koh Tao κατά τη διάρκεια του εορτασμού της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Τόνωσε σε μεγάλο βαθμό την τουριστική οικονομία του Σουράτ Τάνι, είπε ο Wiwat.

Ο Wiwat παρατήρησε ότι στις αρχές του 2024, υπήρχαν 47 διεθνή κρουαζιερόπλοια που έκαναν κράτηση για τα προγράμματα περιήγησής τους στο Koh Samui. Υπήρχαν 10 διεθνή κρουαζιερόπλοια τον Φεβρουάριο με εκτιμώμενο αριθμό τουριστών 18,486, δημιουργώντας έσοδα άνω των 45 εκατομμυρίων μπατ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.