Το Σεληνιακό Νέο Έτος που σηματοδοτεί το Έτος του Δράκου ξεκινά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, που σηματοδοτεί το Έτος του Δράκου, ξεκινά σήμερα (10 Φεβρουαρίου), έχοντας βαθιά σημασία για τους Ταϊλανδούς με κινεζική κληρονομιά.

Οι εορτασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε τελετουργίες που αποσκοπούν στην αποτροπή της κακής τύχης, μια πρακτική που είναι βαθιά ριζωμένη τόσο στον ταϊλανδικό όσο και στον κινεζικό πολιτισμό. Το Wat Mangkon Kamalawat στην Chinatown της Μπανγκόκ είναι το επίκεντρο για πολλούς που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις τελετουργίες, δεδομένου του γεγονότος ότι είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τα μέλη της Ταϊλανδο-Κινεζικής κοινότητας να κερδίσουν και να αναζητήσουν καλή τύχη.

Ο ναός, γνωστός για το θέμα του δράκου λωτού, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερα πλήθη φέτος. Οι επισκέπτες εκφράζουν την ετήσια παράδοσή τους να επισκέπτονται τον ναό για να συμμετέχουν σε τελετές που πιστεύουν ότι βοηθούν στην εξάλειψη της κακής τύχης και στην έναρξη της νέας χρονιάς με θετικό τρόπο. Η σημασία του ναού ενισχύεται από τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς του, που χρονολογούνται από τη βασιλεία του βασιλιά Rama V, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ των ταϊλανδικών και των κινεζικών παραδόσεων.

Εκτός από τις παραδοσιακές επισκέψεις σε ναούς, πολλοί Ταϊλανδοί-Κινέζοι αγοράζουν φυλαχτά και δώρα που συμβολίζουν τον δράκο, ελπίζοντας να προσελκύσουν καλή τύχη για το επόμενο έτος. Αντικείμενα όπως φανάρια σε σχήμα δράκου και βραχιόλια με μενταγιόν δράκου είναι δημοφιλή σε όσους θέλουν να γιορτάσουν το Έτος του Χρυσού Δράκου.

Εν μέσω των εορτασμών, ο Han Zhiqiang, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ταϊλάνδη, εξέφρασε τις καλύτερες ευχές του για το Σεληνιακό Νέο Έτος. Ο Χαν τόνισε την πρόοδο και τη συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών επιτευγμάτων και των διπλωματικών ορόσημων. Ο πρέσβης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς και το κοινό μέλλον μεταξύ των δύο εθνών, που τονίστηκε από πρόσφατες επισκέψεις και συμφωνίες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένου του συμφώνου απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης που σηματοδοτεί μια νέα εποχή ευκολίας στα ταξίδια μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.