Ο Niall Harbison και το Soi Dog Foundation ενώνουν τις δυνάμεις τους για σκύλους δρόμου με έργο μαζικής στείρωσης/στειρώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε μια ενιαία προσπάθεια να μεταμορφώσουν τη ζωή των σκύλων του δρόμου της Ταϊλάνδης, ο Niall Harbison και η οργάνωσή του Happy Doggo ένωσαν τις δυνάμεις τους με το διάσημο Soi Dog Foundation σε μια μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα στείρωσης/στείρωσης που θα βλέπει 2,000 σκύλους να στειρώνονται και να εμβολιάζονται κάθε μήνα.  

Σχεδιασμένο για να μειώσει ανθρώπινα τον υπερπληθυσμό των σκύλων του δρόμου, να περιορίσει την εξάπλωση ασθενειών μεταξύ τους και να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής τους, το έργο ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη νότια επαρχία Surat Thani την Τρίτη (30 Ιανουαρίου). Την πρώτη ημέρα λειτουργίας, 47 σκύλοι υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση στείρωσης/στειρών και έλαβαν σωτήρια εμβόλια κατά ασθενειών, όπως η λύσσα, η λοιμώδης νόσος και ο παρβοϊός. 

Προχωρούν αυτή τη δυναμική δύο πλήρως εξοπλισμένες ομάδες κινητών κλινικών που θα κινηθούν στρατηγικά στην επαρχία, αιχμαλωτίζοντας στη συνέχεια και εμβολιάζοντας σκύλους του δρόμου προτού τους επιστρέψουν με ασφάλεια στις περιοχές τους. Μαζί, οι ομάδες έχουν την ικανότητα να φτάσουν 90-100 σκύλους του δρόμου την ημέρα –ή πάνω από 20,000 ετησίως– αποτρέποντας έναν ανείπωτο αριθμό κουταβιών να γεννηθούν σε σύντομες ζωές ταλαιπωρίας στους δρόμους. 

«Υπάρχουν κάπου μεταξύ 8 και 15 εκατομμύρια σκυλιά του δρόμου στην Ταϊλάνδη. Η μαζική στείρωση είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να διορθωθεί αυτό μια για πάντα», είπε ο Niall κατά την παρουσίαση του έργου. 

«Εργαζόμαστε για αυτό το έργο εδώ και μήνες και είμαι πολύ χαρούμενος που το βλέπω σε δράση. Οι κτηνίατροι του Soi Dog Foundation, οι αξιωματικοί διάσωσης και το προσωπικό στο έδαφος είναι απλά απίστευτοι. Ο αριθμός των ζωών που θα σωθούν θα είναι συγκλονιστικός», πρόσθεσε. 

Βασισμένος στο κοντινό νησί Koh Samui, ο Niall έχει κερδίσει τη διεθνή φήμη για τη δουλειά του να ταΐζει, να στειρώνει και να περιθάλπει σκύλους του δρόμου, τα οποία τεκμηριώνει διαδικτυακά. Στην καρδιά της οργάνωσής του το Happy Doggo είναι μια αποστολή να διορθώσει το πρόβλημα των σκύλων του δρόμου σε παγκόσμια κλίμακα μέσω στείρωσης και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης.  

Αυτή η αποστολή μοιράζεται με το Soi Dog Foundation με έδρα το Πουκέτ, το οποίο υποστηρίζει την ευημερία των σκύλων και των γατών του δρόμου στην Ταϊλάνδη και σε ολόκληρη την Ασία για περισσότερα από 20 χρόνια. 

Παράλληλα με τη διάσωση, τη θεραπεία, την υιοθεσία, την εκπαίδευση και τις πρωτοβουλίες προσέγγισης της κοινότητας, η Soi Dog λειτουργεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα στείρωσης/στειροποίησης και εμβολιασμού του είδους του στον κόσμο και πέρυσι έγινε ο πρώτος οργανισμός στην ιστορία που έφτασε το ένα εκατομμύριο στειρωμένα και εμβολιασμένα ζώα. 

«Είναι απόλυτη χαρά να συνεργάζομαι με τους Niall και Happy Doggo για να βοηθήσουμε να διαδοθεί ο αντίκτυπος αυτής της κρίσιμης δουλειάς ακόμη περισσότερο και ευρύτερα», δήλωσε η CEO του Soi Dog Foundation, Louise Rose. 

«Όσο περισσότερο ενωνόμαστε και μοιραζόμαστε εμπειρίες και τεχνογνωσία, τόσο πλησιάζουμε προς την ημέρα που βλέπουμε το τέλος της ταλαιπωρίας των αδέσποτων ζώων στην Ταϊλάνδη, στην Ασία και όχι μόνο. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι που εργαζόμαστε όλοι», πρόσθεσε.  

Ούτε το Soi Dog Foundation ούτε το Happy Doggo λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου τους. Και τα δύο εξαρτώνται από δωρεές από φιλόζωους σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται το πάθος τους για τη βελτίωση της ζωής των άστεγων ζώων.  

Οι δύο οργανώσεις ανυπομονούν να συνεργαστούν στενά για να κάνουν μια μόνιμη διαφορά στη ζωή των σκύλων του δρόμου στην Ταϊλάνδη, μειώνοντας τον πόνο τους ανθρώπινα και αποτελεσματικά.  

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.