Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης αποκαλύπτει νέο νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη, δίνοντας προτεραιότητα στην ιατρική χρήση ενώ αντιμετωπίζει ψυχαγωγικά προβλήματα

Εθνικός-

Στις 6 Φεβρουαρίου 2024, ο Δρ. Τσόλναν Σρίκαεβ, υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, δήλωσε δημόσια ότι το νέο νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης την επόμενη εβδομάδα.

Το νέο νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη είχε προηγουμένως συζητηθεί μεταξύ ακτιβιστών για περιεχόμενο που χρειαζόταν σαφήνεια από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Ο Δρ. Τσόλναν αποκάλυψε δημοσίως το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου και είπε ότι τροποποιήθηκε για να συνάδει με τον κύριο στόχο της δήλωσης πολιτικής της τρέχουσας κυβέρνησης προς το Κοινοβούλιο, επιτρέποντας μόνο τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς.

Το περιεχόμενο αποκάλυψε ότι εάν η μαριχουάνα χρησιμοποιήθηκε με άλλους άσχετους τρόπους, όπως ψυχαγωγικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, θεωρήθηκε κατάχρηση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές κυρώσεις και πρόστιμα, παρατήρησε ο Δρ Τσόλναν. Ένα προτεινόμενο πρόστιμο για ψυχαγωγική χρήση είναι 60,000 μπατ, σημειώνει η TPN Media.

Όσον αφορά τον ορισμό του τι θα εξετάσουν οι αρχές επιβολής του νόμου και οι αξιωματούχοι για ψυχαγωγική χρήση, ο Δρ Τσόλναν είπε ότι εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μαριχουάνα για «διασκέδαση και απόλαυση» θα θεωρούνταν ψυχαγωγικό.

Εν τω μεταξύ, τα καταστήματα κάνναβης που προωθούν τη χρήση μαριχουάνας δεν είναι παράνομα, εφόσον λειτουργούν υπό την άδεια της κυβέρνησης για χρήση της μόνο για ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς. Ωστόσο, η λέξη «για την υγεία» ήταν πολύ ασαφής και τα ποτά που περιείχαν κάνναβη που πωλούνται σε ψιλικατζίδικα θα έπρεπε να παρέχουν αποδείξεις για το εάν χρησιμοποιήθηκαν για λόγους υγείας ή όχι, είπε ο Δρ Τσόλναν.

Ο Δρ Τσόλναν ανέφερε επίσης μια περίπτωση στην τελευταία συναυλία των Coldplay στο στάδιο Rajamangala της Μπανγκόκ, η οποία ανέφερε τη χρήση μαριχουάνας από πολλούς επισκέπτες. Η χρήση μαριχουάνας ήταν ένα περίπλοκο ζήτημα για το οποίο το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην προστασία του όλοι οι άνθρωποι, είπε ο Τσόλναν.

Ωστόσο, οι ισχύοντες νόμοι δεν αναφέρουν ότι η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς ήταν παράνομη, μόνο το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους θα μπορούσε να θεωρηθεί παρόμοια μέχρι σήμερα, επομένως δεν θα μπορούσαν να ισχύουν νομικές χρεώσεις για το περιστατικό Coldplay, δήλωσε ο Δρ Τσόλναν.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι ακόμη και αν το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το προσχέδιο νόμου, θα πρέπει να περάσει από διάφορες συζητήσεις στο Κοινοβούλιο πριν γίνει νόμος.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.