Βρετανός συνελήφθη για φερόμενη ανταλλαγή πλαστών χρημάτων στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένας Βρετανός συνελήφθη αφού φέρεται να αντάλλαξε ψεύτικα χρήματα σε ανταλλακτήριο στο Πουκέτ.

Την Τρίτη (6 Φεβρουαρίουth), η αστυνομία του Sakoo στο Thalang ειδοποιήθηκε από την κα Jamjira, 50 ετών, μέλος του προσωπικού του θαλάμου ανταλλαγής, ότι ένας αλλοδαπός άνδρας είχε ανταλλάξει 1,000 ευρώ σε μετρητά για 37,850 Baht σε μετρητά σε έναν θάλαμο ανταλλαγής στο Sakoo. Αργότερα ανακάλυψε ότι τα ξένα τραπεζογραμμάτια ήταν πλαστά.

Την Τετάρτη (7 Φεβρουαρίουth) η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Tobias, 33, Βρετανός υπήκοος. Του κατασχέθηκαν 17,800 ευρώ σε πλαστά μετρητά (682,585 μπατ), 5,400 λίρες σε γνήσια μετρητά στερλίνας (266,992 μπατ) και μερικά γνήσια ταϊλανδικά μετρητά (199,000 μπατ).

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Sakoo για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατοχή πλαστών χρημάτων. Ο κ. Tobias αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι δεν γνώριζε ότι τα ευρώ ήταν πλαστά και ότι είχε λάβει τα ευρώ από άλλο άτομο (Δείτε παρακάτω). Ο Tobias είπε στην αστυνομία ότι μπήκε στην Ταϊλάνδη τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, 2023 και είχε παρατείνει τη διαμονή του στις 31 Ιανουαρίουst του τρέχοντος έτους.

Τον Φεβρουάριο του 1st, έμεινε με έναν άνδρα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Οζέας, 46 ετών, Βρετανός υπήκοος σε μια συγκυριαρχία στο Mai Khao, Thalang. Στις 5 Φεβρουαρίουth, μετέφερε κρυπτοχρήματα αξίας 34,900 USD (1.24 εκατομμύρια μπατ) στον κ. Οζεία. Έλαβε μετρητά σε ευρώ ως αντάλλαγμα από τον κ. Οζέα, τα οποία ανήλθαν συνολικά σε περίπου 674,800 μπατ. Χρησιμοποίησε αυτά τα μετρητά ευρώ για να ανταλλάξει μετρητά στο ανταλλακτήριο στο Sakoo. Ο κ. Tobias είπε ότι αντάλλαξε επίσης συνολικά 1,000 ευρώ σε μετρητά σε θαλάμους ανταλλαγής στην Kamala και στο Cherng Talay.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο κ. Οζέας είχε ανταλλάξει συνολικά 3,000 ευρώ σε πλαστά μετρητά (111,600 μπατ) σε ανταλλακτήρια στην περιοχή Tha Chatchai, Thalang. Ο κ. Οζέας έχει ήδη εγκαταλείψει την Ταϊλάνδη, ωστόσο, και η αστυνομία της Ταϊλάνδης θα εργαστεί σε κόκκινο συναγερμό της Interpol για να προσπαθήσει να τον φέρει στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία του Sakoo εξακολουθούσε να εξετάζει την κατάσταση και αν θα προωθούσε τυχόν κατηγορίες που αφορούσαν τον Tobias, ο οποίος συνεχίζει να λέει ότι δεν γνώριζε ότι τα μετρητά ήταν πλαστά.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.