Αεροδρόμια της Ταϊλάνδης για αναβάθμιση τριών περιφερειακών αεροδρομίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Airports of Thailand (AOT) πρόκειται να αναλάβει τη λειτουργία τριών περιφερειακών αεροδρομίων το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εν αναμονή της έκδοσης των πιστοποιήσεων του δημόσιου αεροδρομίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT). Οι πιστοποιήσεις για τα αεροδρόμια Udon Thani, Buriram και Krabi, που μεταφέρονται από το Τμήμα Αερολιμένων, αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι τα μέσα του έτους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AOT Pol Gen Wisnu Prasatthong-osot είπε ότι ο οργανισμός σχεδιάζει να ξεκινήσει έργα ανάπτυξης σε αυτά τα αεροδρόμια μόλις ληφθούν οι πιστοποιήσεις. Η AOT έχει διαθέσει προϋπολογισμό 10.36 δισεκατομμυρίων μπατ για την ανάπτυξη αυτών των εγκαταστάσεων, επιδιώκοντας να ενισχύσει την ικανότητά τους να φιλοξενούν περισσότερους επιβάτες και πτήσεις.

Η κατανομή της επένδυσης περιλαμβάνει 6.4 δισεκατομμύρια μπατ για το αεροδρόμιο Krabi να αυξήσει τη χωρητικότητα επιβατών σε 12 εκατομμύρια ετησίως και τις πτητικές λειτουργίες σε 31 την ώρα. Το αεροδρόμιο Udon Thani θα δει μια επένδυση 3.5 δισεκατομμυρίων μπατ για να επεκτείνει τη χωρητικότητά του σε 6.5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και 20 πτήσεις την ώρα. Επιπλέον, 460 εκατομμύρια μπατ θα δαπανηθούν στο αεροδρόμιο Buriram για την υποστήριξη 2.8 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως και 25 πτήσεων την ώρα.

Ο Πρόεδρος του AOT Kerati Kijmanawat σημείωσε ότι η λειτουργία αυτών των τριών αεροδρομίων από την AOT θα βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών ευθυνών της κυβέρνησης και θα επιτρέψει στην AOT να ενισχύσει το αεροπορικό δίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη εκστρατειών μάρκετινγκ σε συνεργασία με κοντινά αεροδρόμια. Μόλις χορηγηθεί ο επιχειρησιακός έλεγχος, η AOT θα διαχειρίζεται επίσης τις ιδιότητες και το προσωπικό αυτών των αεροδρομίων, με στόχο τη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας των αεροδρομίων και των εμπειριών των επιβατών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.