Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εισάγει δωμάτια χωρίς σκόνη για προστασία από PM2.5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία νοσοκομειακών χώρων «χωρίς σκόνη» σε 30 επαρχίες για την προστασία των ασθενών σε κίνδυνο από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ρύπανσης PM2.5. Η απόφαση ακολουθεί αναφορές για περισσότερα από 10,000 άτομα που επηρεάστηκαν από τα λεπτά σωματίδια, με 1,407 να χρειάζονται επείγουσα φροντίδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Οι επαρχίες που στοχεύουν σε αυτά τα ειδικά δωμάτια περιλαμβάνουν Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Phitsanulok και περιοχές εντός της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Μπανγκόκ, με στόχο την προστασία ευάλωτων ομάδων όπως ηλικιωμένους, παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις.

Πρόσφατα στοιχεία έχουν επισημάνει μια επιδείνωση της κατάστασης των PM2.5 σε ολόκληρη τη χώρα, με 44 επαρχίες να καταγράφουν επίπεδα πάνω από το όριο ασφαλείας των 37.5 μg/m3. Η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA) έχει εντοπίσει εξωτερικούς παράγοντες, ιδιαίτερα τον καπνό από μια γειτονική χώρα, ως σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στα ανθυγιεινά επίπεδα PM2.5 που σημειώνονται σε 26 περιοχές της Μπανγκόκ.

Ως απάντηση στην κρίση ρύπανσης, ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt τόνισε το θέμα της καύσης καλαμιών από τους αγρότες, μια πρακτική που καθοδηγείται από οικονομικούς περιορισμούς. Η BMA ξεκινά μια πρωτοβουλία δανεισμού τρακτέρ και χορτοδετικών αχύρου σε αγρότες, ενθαρρύνοντας εναλλακτικές πρακτικές για την καύση και προώθηση πρόσθετου εισοδήματος μέσω της πώλησης τεμαχίων άχυρου ρυζιού.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.