Ο δάγκειος πυρετός χτυπά τις επαρχίες της Ταϊλάνδης με 8,000+ κρούσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο δάγγειος πυρετός έχει κλιμακωθεί σε σημαντική ανησυχία στην Ταϊλάνδη, με το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) να αναφέρει περισσότερες από 8,000 μολύνσεις και 13 θανάτους τον Ιανουάριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του DDC Thongchai Keeratihuttayakorn τόνισε την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κατά 91.25% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, όπου προσβλήθηκαν 4,286 άτομα, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής 8,197 άτομα έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Ο δάγγειος πυρετός, μια ιογενής λοίμωξη που μεταδίδεται από τα κουνούπια Aedes, είναι διαδεδομένος σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, έντονους πονοκεφάλους, πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις, ναυτία, έμετο, δερματικά εξανθήματα και πρησμένους αδένες. Η ασθένεια ενέχει υψηλότερο κίνδυνο για παιδιά ηλικίας πέντε έως 14 ετών, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να αναφέρονται στα νότια και κεντρικά τμήματα της Ταϊλάνδης.

Τα θύματα που καταγράφηκαν φέτος καλύπτουν 11 επαρχίες, με το μεγαλύτερο θύμα να είναι 65 ετών. Για την καταπολέμηση της εξάπλωσης, ο Thongchai συμβούλεψε τα νοσοκομεία που θεραπεύουν ασθενείς με δάγκειο πυρετό να παρέχουν κρέμα ή σπρέι κατά των κουνουπιών ως προληπτικό μέτρο σε άλλους.

Ο Γενικός Διευθυντής του DDC τόνισε ότι η άμεση ιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε εμφανίζει πυρετό, ειδικά εκείνους που βρίσκονται κοντά σε διαγνωσμένους ασθενείς, για τον μετριασμό της περαιτέρω εξάπλωσης και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.