Το Πουκέτ και το Σαμούι αναμένουν άνοδο τουριστών κατά τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ προετοιμάζεται για μια εισροή τουριστών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με αναμενόμενο μέσο όρο 49,000 αφίξεων καθημερινά έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του αεροδρομίου Monchai Tanod, η περίοδος των 13 ημερών θα δει συνολικά 640,000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων 430,000 διεθνών τουριστών. Το αεροδρόμιο πρόκειται να φιλοξενήσει 3,915 πτήσεις, με 2,298 διεθνείς και 1,617 πτήσεις εσωτερικού. Έκτοτε, το αεροδρόμιο έχει ενισχύσει τα μέτρα του για να εξασφαλίσει αποτελεσματικές και ασφαλείς λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης περισσότερων συστημάτων παρακολούθησης επιβατών σε πραγματικό χρόνο και περιπτέρων αυτοεξυπηρέτησης για ταχύτερα check-in.

Η εγκατάσταση έχει επίσης διακοσμηθεί με εορταστικές διακοσμήσεις για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους και θα φιλοξενήσει ειδικές δραστηριότητες και θα διανείμει αναμνηστικά στους επισκέπτες στις 8 Φεβρουαρίου. Ο Monchai συμβούλεψε τους εξερχόμενους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο δύο έως τρεις ώρες πριν από την αναχώρηση, συνιστώντας τη χρήση του Εφαρμογή «SAWASDEE by AOT» ή στο κέντρο επικοινωνίας του αεροδρομίου για πληροφορίες πτήσης.

Επιπλέον, η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) αναμένει αύξηση των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται το Koh Samui, ενισχυμένη από το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και τους εορτασμούς για την κινεζική Πρωτοχρονιά. Η διευθύντρια του TAT στο Koh Samui Kanokkittika Kritwuthikorn τόνισε τη θετική επίδραση της πολιτικής απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης στον τοπικό τουρισμό, σημειώνοντας την άφιξη μιας απευθείας πτήσης από την Κίνα με 138 παραθεριστές την 1η Φεβρουαρίου. Με την Bangkok Airways να αυξάνει τις απευθείας πτήσεις από Chongqing και Chengdu προς Koh Samui προς τέσσερις φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον 5,000 Κινέζοι τουρίστες αναμένονται στο νησί αυτόν τον μήνα.

Η απήχηση του Koh Samui στους Κινέζους ταξιδιώτες ενισχύεται από την κατάστασή του ως τον τέταρτο προορισμό με τις περισσότερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα ταξιδιωτικών πρακτορείων CTrip, μετά την Μπανγκόκ, το Πουκέτ και το Τσιάνγκ Μάι. Αυτή η δημοτικότητα οφείλεται εν μέρει στις προωθητικές προσπάθειες της Ένωσης Τουρισμού του Κο Σαμούι και στις συνεργασίες μεταξύ τοπικών και κινεζικών τουριστικών φορέων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.