Έκδοση: Η Ταϊλάνδη έχει μερικές σκληρές αποφάσεις για να πάρει γύρω από τη βία και τη νομική τιμωρία των εφήβων

Εάν διαβάζετε ή παρακολουθείτε τακτικά τις ειδήσεις μας, πιθανότατα έχετε επίγνωση της αυξανόμενης τάσης της εφηβικής βίας στην Ταϊλάνδη που περιλαμβάνει θανατηφόρα όπλα, ειδικά κάτω των δεκαέξι ετών.

Σίγουρα μπορεί να υποστηριχθεί ότι αυτή η τάση υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και ότι η εστίαση των μέσων ενημέρωσης σε αυτά τα περιστατικά έχει μόλις πρόσφατα αυξηθεί, αλλά ανεξάρτητα από το ότι σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Το θέμα, φυσικά, είναι ότι η τρέχουσα νομοθεσία της Ταϊλάνδης δεν προβλέπει τη μεταχείριση των ανηλίκων ως ενήλικων όπως πολλές δυτικές χώρες και απαιτεί πρωτίστως ψυχιατρική φροντίδα και επαγγελματική αξιολόγηση για άτομα κάτω των δεκαέξι ετών. ακόμη και με μεγάλα εγκλήματα όπως το περιστατικό με πυροβολισμό του Siam Paragon που διαπράχθηκε από ένα δεκατετράχρονο αγόρι.

Σίγουρα, ωστόσο, με κάτι που φαίνεται σαν μια ατελείωτη σχεδόν καθημερινή αναφορά βίαιων περιστατικών από νεαρούς εφήβους στην Ταϊλάνδη όπως αυτό το πρόσφατο περιστατικό or το συγκεκριμένο περιστατικό or ίσως αυτό το σημαντικό που περιλαμβάνει έναν νεαρό φοιτητή που μαχαίρωσε τον υποτιθέμενο νταή του μέχρι θανάτου, για να αναφέρουμε μόνο τρία από τα πολλά πρόσφατα παραδείγματα, οι ανησυχίες συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ως αποτέλεσμα των πολλών πρόσφατων περιστατικών, ιδίως αυτό στο οποίο η αστυνομία φέρεται να προσπάθησε να συγκαλύψει τη συμμετοχή του έφηβου γιου τους στη δολοφονία μιας ψυχικά πάσχουσας γυναίκας στο Sa Kaeo, εξαναγκάζοντας τον σύζυγο της γυναίκας σε ψευδή ομολογία, ο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας στην Ταϊλάνδη ειδοποίησε και υποσχέθηκε να επιλύσει το πρόβλημα.

Πώς όμως επιλύουν το πρόβλημα;

Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης κυρίως γύρω από το κύμα της εφηβικής βίας. Μια σχολή σκέψης ζητά αυστηρότερες ποινές για τη νεολαία, μειώνοντας την ηλικία χρέωσης των εφήβων για εγκλήματα ενηλίκων στα 12. Αυτή η συγκεκριμένη σχολή σκέψης είναι αυτή που έχει προτείνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας στην Ταϊλάνδη και σίγουρα έχει τους υποστηρικτές της. Αυτό είναι παρόμοιο με πολλές δυτικές χώρες στις οποίες ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, όπως μαζικοί πυροβολισμοί ή δολοφονία μιας ψυχικά πάσχουσας γυναίκας, κατηγορούν και καταδικάζουν ανήλικους υπόπτους ως ενήλικες κατά την κρίση του δικαστή, οδηγώντας τους σε ισόβια φυλάκιση. .

Η άλλη σχολή σκέψης είναι ότι τα προβλήματα ξεκινούν από το σπίτι και το σχολείο και ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να αναγνωρίσουν τον εκφοβισμό και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν τους εφήβους να εμπλέκονται στο έγκλημα και να προσφέρουν άλλα μονοπάτια και διαδρομές. Αυτή η σχολή σκέψης δεν ζητά σκληρότερη τιμωρία της νεολαίας, αλλά περισσότερες επιλογές για να σταματήσουν τέτοια συγκεκριμένα εγκλήματα προτού συμβούν. Αυτό βασίζεται ιδιαίτερα στους δασκάλους να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν τον εκφοβισμό και να εκπαιδευτούν στην επίλυση συγκρούσεων. Καλεί επίσης τα σχολεία να εμπλέξουν τους γονείς πιο στενά με τα ενοχλητικά παιδιά και τους εφήβους.

Σε αυτή τη σχολή σκέψης, η Ταϊλάνδη θα επένδυε πολύ βαθύτερα σε προγράμματα όπως ο αθλητισμός και οι δραστηριότητες μετά το σχολείο για τους νέους για να τους κρατήσει μακριά από το έγκλημα και τα προβλήματα και να δώσει σημαντική εστίαση στην αναγνώριση και τον τερματισμό του εκφοβισμού, για να συμπεριλάβει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα στοχεύει επίσης να κρατήσει μακριά από τους εφήβους το αλκοόλ, τη μαριχουάνα, το Kratom, το άτμισμα και άλλες αρνητικές επιρροές μέσω μιας ποικιλίας νομοθετικών προσπαθειών και επιβολής.

Ανεξάρτητα από το ποια επιλογή ή δρόμος που θα πέσει η Ταϊλάνδη, σίγουρα δεν μπορούν να διατηρήσουν το status quo. Όχι μόνο κοστίζει πολλές ζωές, αλλά τα τελευταία χρόνια η βία των εφήβων έχει αρχίσει να αιμορραγεί σε τουριστικές ζώνες σε δημοφιλείς περιοχές όπως η Πατάγια και το Πουκέτ, κάτι που επηρεάζει το ψωμί και το βούτυρο της Ταϊλάνδης. Πολυάριθμα περιστατικά βίας εφήβων στην παραλία Pattaya έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες και μόλις πριν από λίγες ημέρες, αν και δεν είναι σαφές εάν εμπλέκονται έφηβοι. Μια χειροβομβίδα πινγκ πονγκ εξερράγη και μια άλλη βρέθηκε στην παραλία κρυμμένη σε κώνους δρόμου. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ποια από τις δύο κύριες σχολές σκέψης πιστεύετε ότι πρέπει να ακολουθήσει η Ταϊλάνδη ή ακόμη και να κάνει συνδυασμό και των δύο; Ή, έχετε άλλες ιδέες; Πες μας στο [προστασία μέσω email].

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.