Ο σύμβουλος επιχειρήσεων της Ταϊλάνδης υποβάλλει αναφορές στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για αναθεώρηση του νόμου περί πωλήσεων αλκοόλ εν μέσω ανησυχιών για τον τουρισμό

Εθνικός-

Την 1η Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Thanakorn Kuptajit, σύμβουλος της Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), ζήτησε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να εξετάσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του νόμου που απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών από τις 2:00 έως τις 5:00 μ.μ. επηρέασε αρνητικά τον τουρισμό της Ταϊλάνδης συνολικά.

Ενώ η εφαρμογή ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης να τονώσει τον τουρισμό της Ταϊλάνδης με την παράταση των ωρών εξυπηρέτησης ψυχαγωγίας, ο Thanakorn σημείωσε τις εναπομείνασες προκλήσεις, όπως θέματα που σχετίζονται με τροχαία ατυχήματα από DUI και την πώληση αλκοολούχων ποτών σε άτομα κάτω των 20 ετών.

Ο Thanakorn πρότεινε μια αναθεώρηση των κανονισμών που εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη, όπως η απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ σε συγκεκριμένες ώρες, και η ευθυγράμμισή τους με το τουριστικό πλαίσιο. Επιπλέον, ο Thanakorn τόνισε τη σημασία της διατήρησης των μέτρων ασφαλείας και του αυστηρού ελέγχου της πρόσβασης των νέων στο αλκοόλ.

Επιπλέον, ο Thanakorn ανέφερε τη διμερή συμφωνία για την αμοιβαία οριστική άρση των θεωρήσεων για τους Ταϊλανδούς και τους Κινέζους τουρίστες που τίθεται σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2024. Αυτό έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των Κινέζων τουριστών που αναζητούν πληροφορίες για την Ταϊλάνδη, ευθυγραμμιζόμενοι με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τονώσει την οικονομία, παρατήρησε ο Thanakorn.

Σχετικά με στο επερχόμενο φεστιβάλ κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ο Thanakorn τόνισε τα πιθανά οικονομικά οφέλη, προτρέποντας την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να αναζωογονήσουν τον τουριστικό τομέα.

Ο Thanakorn προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης παρόμοιων προνομίων βίζας σε τουρίστες από άλλες χώρες, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Ταϊλάνδης στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Το TPN Media έγραψε πρόσφατα ένα άρθρο για αυτό ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, η επιτροπή ελέγχου αλκοολούχων ποτών της Ταϊλάνδης θα συζητήσει την παράταση των ωρών εξυπηρέτησης και την επανεξέταση των περιορισμών στις πωλήσεις αλκοόλ στις 15 Φεβρουαρίου. Οι προτάσεις για ρυθμιστικές αλλαγές θα εξεταστούν και θα εγκριθούν ενδεχομένως από τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης και τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από το επερχόμενο φεστιβάλ Songkran τον Απρίλιο.

Αυτό το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα είχε στόχο να ευθυγραμμιστεί με την εορταστική περίοδο, παρέχοντας την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία και να προσελκύσει τοπικούς και διεθνείς τουρίστες, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.