Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης προτείνει διαμονή 90 ημερών χωρίς βίζα για περισσότερες χώρες, στοχευμένες δυτικές χώρες

Εθνικός-

Στις 29 Ιανουαρίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να παρατείνει τη διάρκεια της διαμονής χωρίς βίζα σε 90 ημέρες για τους τουρίστες μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, να αυξήσει τα εθνικά έσοδα μεγάλων αποστάσεων στο 40% το 2024.

Ο κ. Siripakorn Cheawsamoot, αναπληρωτής κυβερνήτης της TAT για την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική, τόνισε ότι οι βίζες μεγαλύτερης διάρκειας θα συμβάλουν στην αύξηση της μέσης διάρκειας παραμονής και θα μεγιστοποιήσουν τις δαπάνες ανά ταξίδι.

Η Ταϊλάνδη, επί του παρόντος, επεκτείνει τις τουριστικές βίζες κατά την άφιξη σε υπηκόους άνω των 60 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Σκανδιναβικών εθνών. Τα περισσότερα από αυτά, ωστόσο, απαιτούν ένα ταξίδι στη Μετανάστευση για την παράτασή τους, η πρόταση θα ήταν για ένα πρόγραμμα παρόμοιο με τη Ρωσία, στο οποίο αφίξεις από ορισμένες χώρες θα είχε αυτόματα μεγαλύτερη διαμονή κατά την άφιξη στην Ταϊλάνδη.

Προηγουμένως, οι περισσότεροι επισκέπτες δικαιούνταν διαμονή 30 ημερών προτού ζητήσουν βίζα.

Ο Siripakorn σημείωσε την επιτυχία του εκτεταμένου προγράμματος βίζας με Ρώσους τουρίστες, στους οποίους χορηγήθηκε προσωρινά 90 ημέρες διαμονή τον περασμένο Νοέμβριο 2023. Πάνω από 100,000 ξένοι τουρίστες υπέβαλαν αίτηση για βίζα που επιτρέπει 60 ημέρες διαμονή στην Ταϊλάνδη το 2023, με την πλειοψηφία να προέρχεται από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Γερμανία.

Προβλέποντας θετικές οικονομικές επιπτώσεις, ο Siripakorn εκτίμησε ότι η παράταση της διαμονής θα μπορούσε να δημιουργήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις δωματίων σε όλη τη χώρα στα ξενοδοχεία.

Το TAT έχει επίσης ζητήσει έγκριση από την Επιτροπή Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής για άλλα μέτρα φιλικά προς τους ταξιδιώτες που θα παραταθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν την αναστολή των εντύπων TM6 στα συνοριακά περάσματα Ταϊλάνδης-Μαλαισσίας, 30 ημέρες χωρίς βίζα για τους Καζάχους τουρίστες και τη συνέχιση της παραμονής 90 ημερών χωρίς βίζα για τους Ρώσους.

Ο Siripakorn περιέγραψε τον στόχο του TAT να προσελκύσει 10 εκατομμύρια τουρίστες μεγάλων αποστάσεων το 2024, που αποτελούν σχεδόν το 30% των αναμενόμενων 35 εκατομμυρίων ξένων τουριστών. Πριν από την πανδημία το 2019, η Ταϊλάνδη φιλοξένησε 9 εκατομμύρια τουρίστες μεγάλων αποστάσεων, συνεισφέροντας 23% σε 40 εκατομμύρια συνολικούς ξένους επισκέπτες, με τα έσοδά τους να αντιπροσωπεύουν το 33% των 1.9 τρισεκατομμυρίων μπατ συνολικά.

Παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις οικονομικές προκλήσεις, ο Siripakorn εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπερπόντιος τουρισμός παραμένει ζωτικής σημασίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς την Ταϊλάνδη έχουν βελτιωθεί στο 80% των επιπέδων πριν από την πανδημία αυτόν τον χειμώνα, συμβάλλοντας στην αναμενόμενη αύξηση των αφίξεων.

Η TAT σχεδίαζε να ενθαρρύνει τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να δημιουργήσουν νέα δρομολόγια προς αεροδρόμια με μικρότερη συμφόρηση σε προορισμούς όπως το Surat Thani, το U-tapao στο Chon Buri, το Krabi και το Chiang Mai.

Ο Siripakorn περίμενε ότι ορισμένες μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, θα ξεπεράσουν το όριο του 1 εκατομμυρίου τουριστών φέτος, με τη Ρωσία να φτάνει δυνητικά τα 2 εκατομμύρια τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, Η Κίνα και η Ταϊλάνδη κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία για μια αμοιβαία συμφωνία χωρίς βίζα όπως καλύψαμε εδώ.

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται μόνο για πρόταση και χρειάζεται έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης για να υποβληθεί σε επεξεργασία και να τεθεί σε ισχύ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.