Ο Πρωθυπουργός αισιόδοξος για το έργο Southern Land Bridge

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin εξέφρασε την πεποίθησή του για τα πιθανά οφέλη του μεγάλου έργου Land Bridge αξίας 1 τρισεκατομμυρίου μπατ για τη νότια περιοχή της Ταϊλάνδης. Το έργο, το οποίο επιδιώκει να συνδέσει το Ranong με το Chumphon, περιλαμβάνει την ανάπτυξη λιμένων βαθέων υδάτων, ενός αυτοκινητόδρομου και ενός σιδηροδρομικού συστήματος.

Από την άφιξή του στο Ranong χθες (22 Ιανουαρίου) για την 1η κινητή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου φέτος, ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Anutin Charnvirakul και τον υπουργό Μεταφορών Suriya Juangroongruangkit, επιθεώρησαν το εργοτάξιο στο Εθνικό Πάρκο Laem Son και έλαβαν ενημερώσεις στο Laem Ao Ang. Το έργο αναμένεται να ανακουφίσει τη συμφόρηση στο στενό της Μαλάκα, μια βασική παγκόσμια οδό πετρελαίου, και να προωθήσει την ανάπτυξη και τις ξένες επενδύσεις στην Ταϊλάνδη.

Παρά τα αρχικά στάδια του έργου και τις συνεχιζόμενες δημόσιες ακροάσεις, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις του στην τοπική αλιευτική βιομηχανία. Το Δίκτυο Rak Phato, μια οικιστική ομάδα από την επαρχία Chumphon, έχει εκφράσει ανησυχίες για την πιθανή βλάβη του έργου στη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μελέτες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη διερεύνηση ευκαιριών στον τουρισμό ευεξίας για το Ranong. Ο Srettha διαβεβαίωσε ότι το έργο, εάν πετύχει, θα φέρει ποικίλες ευκαιρίες στην περιοχή Andaman.

Ο υπουργός Εξωτερικών Parnpree Bahiddha-Nukara ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το υπουργικό συμβούλιο πρόκειται να εγκρίνει έναν προϋπολογισμό 447 εκατομμυρίων μπατ για 20 έργα Quick Win στην περιοχή Andaman, τα οποία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κινητού υπουργικού συμβουλίου στις 23 Ιανουαρίου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.