Η επιτροπή σχεδιάζει έργα για την ανάπτυξη της ακτής Andaman

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Μικτή Επιτροπή Οικονομικής Ανάπτυξης συνήλθε για να συζητήσει την υποβολή 20 βασικών έργων που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των παράκτιων επαρχιών του Ανταμάν. Αυτά τα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 700 εκατομμυρίων μπατ, πρόκειται να προταθούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην επαρχία Ρανόνγκ (23 Ιανουαρίου).

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Parnpree Bahiddha-nukara προήδρευσε σε συνάντηση στις 22 Ιανουαρίου για να συζητηθούν αυτές οι προτάσεις. Συμμετείχαν κυβερνήτες από τις νότιες επαρχίες Phuket, Krabi, Phang Nga, Trang, Ranong και Satun, καθώς και επικεφαλής των επαρχιακών γραφείων και αξιωματούχοι τόσο από τον κυβερνητικό όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, η συνάντηση επικεντρώθηκε σε επειγόντως απαραίτητα έργα για κάθε επαρχία. με προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων μπατ ανά επαρχία.

 

Το Πουκέτ πρότεινε δύο επείγοντα περιβαλλοντικά έργα για αειφόρο ανάπτυξη. Το πρώτο είναι το Δημοτικό Κέντρο Διάθεσης Απορριμμάτων του Πουκέτ, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 35 εκατομμυρίων μπατ. Το δεύτερο είναι η κατασκευή ενός τοίχου φράγματος νερού στο Σχολείο Σάτρι Πουκέτ, υπό την επίβλεψη του Επαρχιακού Διοικητικού Οργανισμού του Πουκέτ, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων μπατ.

 

Εν τω μεταξύ, η επαρχία Ranong ζήτησε χρηματοδότηση για βελτιώσεις οδικών και δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τοπίου στην υποπεριφέρεια Bang Rin. Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα έργα που επικεντρώνονται σε τουριστικά λιμάνια, υποδομές, διαχείριση υδάτων, ιατρικές υπηρεσίες και επιχειρησιακές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

Ο Parnpree ανέφερε ότι η συνάντηση έδωσε το πράσινο φως σε 13 έργα που απαιτούν ολοκλήρωση εντός ενός έτους ή άμεση έναρξη, συνολικού ύψους 797 εκατομμυρίων μπατ. Τα υπόλοιπα έργα βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση για περαιτέρω έγκριση. Τόνισε περαιτέρω την ανάγκη για συνεργατικές προσπάθειες σε διάφορους τομείς για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας μεταξύ των τουριστών, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μέσω του τουρισμού.
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.