Αναπτύχθηκε μονάδα ψυχικής φροντίδας για να βοηθήσει τα θύματα της έκρηξης στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων Suphanburi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Δρ Τσόλναν Σρίκαεβ, υπουργός Δημόσιας Υγείας, οδήγησε μια ομάδα στην επαρχία Σουφανμπούρι για να παράσχει ιατρική βοήθεια και βοήθεια στη δημόσια υγεία σε όσους επλήγησαν από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων.

Απέστειλε την Ομάδα Αξιολόγησης και Θεραπείας Κρίσης Ψυχικής Υγείας (MCATT) στην περιοχή για να υποστηρίξει την ψυχική υγεία των οικογενειών και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Υγείας να παρακολουθήσει τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.

Ο Δρ Τσόλναν δήλωσε ότι η άμεση εστίαση είναι η παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας στις οικογένειες των θανόντων. Η ταυτοποίηση και η επιβεβαίωση της ταυτότητας των θυμάτων θα πραγματοποιηθεί από την ιατροδικαστική ομάδα του νοσοκομείου Chaophraya Yommaraj.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον των χημικών ουσιών από τα πυροτεχνήματα που εξερράγησαν, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε σε ορυζώνα που βρίσκεται πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από κατοικημένες περιοχές και χωρίς κοντινές πηγές πόσιμου νερού, οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι ελάχιστες. Ωστόσο, έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί στενά και να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία των γύρω κατοίκων.

Προηγουμένως, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin κάλεσε τους αξιωματούχους στην Ταϊλάνδη να ενημερώνονται για την κατάσταση. Έδωσε εντολή στον Κυβερνήτη της επαρχίας Σουφανμπούρι να επισπεύσει την επίλυση και να παράσχει άμεση νοσηλεία στους τραυματίες.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην περιφερειακή αστυνομία να παρακολουθεί επίσης στενά την κατάσταση. Η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έχει ήδη αναπτυχθεί για να σαρώσει την περιοχή για τυχόν εναπομείνασες εκρηκτικές απειλές.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι στη συνέχεια θα αντιμετωπιστούν οι νομικές διαδικασίες σχετικά με τη νομιμότητα των εργασιών του εργοστασίου.

Ο Varawut Silpa-archa, υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας, εξέφρασε τη λύπη του για την έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην επαρχία Suphanburi. Το υπουργείο του συντονίζεται με όλα τα δίκτυα για την παροχή επιτόπιας φροντίδας σε όλους τους πληγέντες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.