Τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το νησί Samui το 2023

Νησί Samui, Surat Thani -

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το νησί Σαμούι, το οποίο απέφερε έσοδα άνω των 37 δισεκατομμυρίων μπατ πέρυσι, δήλωσαν οι τουριστικές αρχές του Σαμούι.

Το Γραφείο Τουρισμού και Αθλητισμού του Σαμούι ανέφερε ότι υπήρχαν 3,185,000 τουρίστες που επισκέφτηκαν το νησί Σαμούι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, που απέφεραν συνολικά 37 δισεκατομμύρια μπατ. Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες ήταν από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Οι Tour Operators είπαν ότι στους τουρίστες αρέσει ο θαλάσσιος τουρισμός, οι καταδύσεις και η ηλιοθεραπεία. Άλλα νησιά προορισμού εκτός από το Samui ήταν το Mu Ko Ang Thong, το Tan Island και το Mat Sum Island (Pig Island). Ωστόσο, δεν ήταν τόσοι πολλοί Κινέζοι τουρίστες που επισκέφτηκαν το νησί Samui το 2023.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.