Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Suphanburi με 23 ζωές και 6 τραυματίες. Έρευνα σε εξέλιξη

Σουφανμπούρι-

Στις 17 Ιανουαρίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ένα ατύχημα έκρηξης σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Mueang του Suphanburi, προκαλώντας 23 θύματα και 6 τραυματισμούς που επιβεβαιώθηκαν μέχρι την ώρα του Τύπου.

Οι ομάδες διάσωσης του Suphanburi στάλθηκαν στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων αφού έλαβαν αναφορά ότι άκουγαν εκρηκτικούς ήχους περιοδικά και ότι το εργοστάσιο και τα περίχωρα καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας, η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Ταϊλάνδης (EOD) βρισκόταν στη διαδικασία ανεύρεσης εκρηκτικών και η αστυνομία είχε ασφαλίσει την περιοχή για να αποτρέψει άσχετα άτομα από το να παρέμβουν στην έρευνα και την αστυνομική επιχείρηση. Ωστόσο, η αστυνομία θα προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Το εργοστάσιο πυροτεχνημάτων είχε έγκυρη άδεια λειτουργίας και εμπορίας πυροτεχνημάτων που εκδόθηκαν από αξιωματούχους του Suphanburi, ανέφεραν ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυρία Namfon Bunklom, μία από τις εργαζόμενες στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι στις 3:00 μ.μ., ο γιος της τηλεφώνησε ενώ δούλευε στο εργοστάσιο για να επιστρέψει στο σπίτι, λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Ωστόσο, αφού πέρασαν 30 λεπτά και η Namfon είχε πάει σπίτι νωρίς για να βοηθήσει τον γιο της με ένα οικονομικό πρόβλημα, το εργοστάσιο πυροτεχνημάτων εξερράγη, με αποτέλεσμα οι συγγενείς της που εξακολουθούσαν να εργάζονται στο εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της, να πεθάνουν.

Το εργοστάσιο πυροτεχνημάτων είχε προηγουμένως εκραγεί στις 30 Νοεμβρίου 2022, προκαλώντας 1 θάνατο και 4 τραυματισμούς, ανέφεραν ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.