Δύο φάλαινες Bryde's εντοπίστηκαν κοντά στο νησί στο Surat Thani

Surat Thani -

Δύο φάλαινες Bryde's εντοπίστηκαν κοντά σε ένα νησί στο Εθνικό Πάρκο Mu Ko Ang Thong.

Ο κ. Suthin Prompalad, επικεφαλής του εθνικού πάρκου, είπε στο Phuket Express ότι δύο φάλαινες Bryde's εντοπίστηκαν στα ανατολικά του νησιού Tai Plao αυτή την εβδομάδα και μπορεί να είναι μητέρα και το παιδί της. Οι τουρίστες σε ένα τουριστικό σκάφος κοντά τους έβλεπαν με χαρά.

Στο παρελθόν, οι φάλαινες του Bryde έμπαιναν παραδοσιακά στην περιοχή του εθνικού πάρκου κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Ωστόσο, το θαλάσσιο οικολογικό σύστημα έχει ανακάμψει σημαντικά μετά τον Covid-19. Από το 2021, περισσότεροι από αυτούς έρχονται στην περιοχή του εθνικού πάρκου. Πριν από τρία χρόνια, οι υπεύθυνοι του πάρκου βρήκαν τέσσερα από αυτά, πριν από δύο χρόνια βρήκαν έξι από αυτά και πέρυσι τα τέσσερα.

Η φάλαινα Bryde είναι ένα σπάνιο έως σχεδόν εξαφανισμένο υδρόβιο θηλαστικό. Η Φάλαινα του Μπράιντ έχει καταχωρηθεί ως Ζώο Προστατευμένο Ζώο από την Ταϊλάνδη. Η παρουσία μιας Φάλαινας Bryde είναι επίσης δείκτης άφθονων θαλάσσιων πόρων.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.