Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Σχέδιο νόμου για τη μαριχουάνα που απαγορεύει την ψυχαγωγική χρήση προκαλεί μικτές απόψεις και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου έως Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Ο Δρ. Cholnan Srikaew, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, διαβίβασε ένα νομοσχέδιο για τη μαριχουάνα προς εξέταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας την εστίασή του μόνο στην ιατρική χρήση.

Ο Δρ. Tewan Thaneerat, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ταϊλανδικής Παραδοσιακής και Εναλλακτικής Ιατρικής (DTTAM), ανακοίνωσε την πρόοδο του σχεδίου νόμου για τη μαριχουάνα.

Η βιομηχανία κάνναβης της Ταϊλάνδης και οι ακτιβιστές υπέρ της κάνναβης δεν είναι ευχαριστημένοι με το νομοσχέδιο και ως εκ τούτου έχει εισαχθεί για δημόσια ανατροφοδότηση και πρότεινε αλλαγές έως τις 23 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας να τονίζει ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ακόμη οριστικό και εξακολουθεί να είναι μόνο ένα προσχέδιο .

2. Ένας μοναχός κηρύχθηκε νεκρός στο σημείο, ενώ άλλα 37 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό με έναν οδηγό που ταξίδευε σε λάθος κατεύθυνση συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Sakon Nakhon.

Αυτό το μεγάλο ατύχημα προκάλεσε σημαντική συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς να γίνουν ασφαλέστεροι οι δρόμοι στην Ταϊλάνδη.

3. Η αστυνομία στην περιοχή Phang Khon του Sakon Nakhon ανακάλυψε δύο μεγάλα χαλύβδινα κουτιά από μια λίμνη, το καθένα από τα οποία περιείχε ένα άψυχο σώμα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 35χρονο, ο οποίος ονομάστηκε Waroot. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριφέρθηκε άτακτα, φώναζε και μιλούσε ασυνάρτητα. Ο Waroot βρέθηκε να έχει σύνδρομο down και ήταν συγγενής των σκοτωμένων. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, γιατί φέρεται να το έκανε.

4. Ο καθηγητής Pimol Srivikorn, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και Πρόεδρος της Ένωσης Taekwondo της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μετά την 1η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Αθλητικής Βιομηχανίας σχετικά με την παράταση βίζας για αλλοδαπούς που σπουδάζουν Muay Thai για διαμονή στην Ταϊλάνδη από 60 έως 90 ημέρες .

Αυτά τα νέα είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τους μαθητές του Muay Thai παντού στην Ταϊλάνδη.

5. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Satun ανέφεραν ένα ατύχημα την Ημέρα του Παιδιού στην υποπεριφέρεια Kuan Don, στο οποίο οι αξιωματούχοι έκαναν παράσταση χρησιμοποιώντας ένα όχημα διάσωσης από φυσική καταστροφή. Μια δυσλειτουργία σε τμήμα του οχήματος διάσωσης προκάλεσε 44 παιδιά να τραυματιστούν ως επί το πλείστον ελαφρά.

Το ατύχημα έκανε τον Κυβερνήτη του Satun να απαγορεύσει τη χρήση μεγάλων οχημάτων διάσωσης για διαδηλώσεις για παιδιά για τις μελλοντικές Ημέρες του Παιδιού.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.