Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποκαλύπτει την πρόοδο στο νομοσχέδιο για τη μαριχουάνα: Ανοιχτό για δημόσια σχόλια στις 12 Ιανουαρίου

Φυτό μαριχουάνας.

Εθνικός-

Στις 10 Ιανουαρίου 2024, ο Δρ. Tewan Thaneerat, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Παραδοσιακής και Εναλλακτικής Ιατρικής της Ταϊλάνδης (DTTAM), ανακοίνωσε την πρόοδο του σχεδίου νόμου για τη μαριχουάνα.

Το προσχέδιο έχει υποστεί οκτώ αναθεωρήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες και είναι πλέον ανοιχτό για ανατροφοδότηση από το κοινό, τονίζοντας τα πιθανά οφέλη του στην ιατρική χρήση και στην οικονομική συνεισφορά, είπε ο Δρ Tewan.

Ο προτεινόμενος νόμος παρείχε ευκαιρίες για τη χρήση της μαριχουάνας για ιατρικά, υγειονομικά και οικονομικά οφέλη, διακρίνοντάς την από τα ναρκωτικά. Ωστόσο, υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί και απαιτήσεις αδειοδότησης για την πρόληψη της κακής χρήσης, δηλαδή για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και για τη διασφάλιση της υπεύθυνης κατανάλωσης, είπε ο Δρ Tewan.

Τα σχόλια του κοινού για το προσχέδιο θα γίνονται επίσημα δεκτά από τις 12 Ιανουαρίου 2024 ή μέσω του επίσημου ιστότοπου: www.dtam.moph.go.th. Ωστόσο, η προθεσμία για την ενημέρωση του κοινού είναι στις 23 Ιανουαρίου πριν παρουσιαστεί στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για περαιτέρω εξέταση.

Διάφορες ομάδες ακτιβιστών, όπως το Network for Shaping the Future of Thai Cannabis και η Chokwan Kitty Chopaka, συμμετέχουν επίσης ενεργά σε διαδικτυακές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της αναδυόμενης νομοθεσίας στις 11 Ιανουαρίου πριν παρουσιάσουν το προσχέδιο στον επίσημο, σημείωσε η TPN.

Διαβάστε για ομάδες ακτιβιστών που επικρίνουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου για τον έλεγχο της κάνναβης και της κάνναβης.

Μετά τη συγκέντρωση της δημόσιας συμβολής, θα διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις και προσαρμογές πριν από την παρουσίαση του τελικού νομοσχεδίου για τη μαριχουάνα στο Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση. Η εστίαση παραμένει στην προώθηση ιατρικών, υγειονομικών και οικονομικών οφελών, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και διασφαλίζεται η συμβατότητα με τους υφιστάμενους νόμους, είπε ο Δρ Tewan.

Ο Δρ Cholnan Srikaew, Υπουργός Δημόσιας Υγείας, διευκρίνισε βασικά σημεία που σχετίζονται με το προσχέδιο νόμου για τη μαριχουάνα, τονίζοντας την ανάγκη ιατρικής εμπειρογνωμοσύνης για την αξιολόγηση της χρήσης μαριχουάνας. Ο προτεινόμενος νόμος στοχεύει στον έλεγχο της χρήσης μαριχουάνας και των εκχυλισμάτων της, ιδιαίτερα εκείνων με τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0.2%, πρόσθεσε ο Δρ Τσόλναν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου για τη μαριχουάνα και την κάνναβη από το DTTAM, το σχέδιο νόμου περιγράφει επίσης περιορισμούς στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ που σχετίζονται με τη μαριχουάνα και τα προϊόντα της. Απαγορεύει τις πωλήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες όπως ανηλίκους κάτω των 20 ετών και εγκυμοσύνη και περιορίζει τη διανομή σε καθορισμένους χώρους όπως δημόσιους χώρους, θρησκευτικούς χώρους, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους χώρους που θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό με την έγκριση της επιτροπής.

Οι αυστηροί κανονισμοί επεκτείνονται στην απαγόρευση οδήγησης υπό την επήρεια μαριχουάνας και οι αρχές έχουν την εξουσία να διεξάγουν τεστ αναπηρίας.

Ο γενικός στόχος είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της αποκομιδής των οφελών της μαριχουάνας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και ασφάλειας», ανέφερε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, YouTube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.