Το δίκτυο υπεράσπισης της κάνναβης της Ταϊλάνδης επικρίνει τον υπουργό για παράκαμψη της δημόσιας συμβολής στο νομοσχέδιο ελέγχου

Εθνική -

Οι πολίτες της Ταϊλάνδης που αυτοαποκαλούνται «Δίκτυο για τη Διαμόρφωση του Μέλλοντος της Ταϊλανδέζικης Κάνναβης» εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια με τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας, Τσόλναν Σρίκαεβ, που ενέκρινε ένα νέο σχέδιο νόμου για τον έλεγχο της κάνναβης και της κάνναβης χωρίς να εκπληρώσει την υποτιθέμενη υπόσχεσή του να συμβουλευτεί τον αστικό και επιχειρηματικό τομέα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Prasitchai Nunual, ο γενικός γραμματέας του δικτύου, επέκρινε τον Τσόλναν επειδή δεν τήρησε την υπόσχεσή του να επιτρέψει στο κοινό να συζητήσει το προσχέδιο νόμου πριν το παραδώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση.

Υποστήριξε ότι ο υπουργός είχε προσωπικά υποσχεθεί στο δίκτυό του ότι θα επιτρέψει τη συμμετοχή του κοινού για να διασφαλίσει ότι το νομοσχέδιο θα διατυπωθεί με βάση επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία και δεν θα επηρεαστεί από πολιτικά συμφέροντα.

Στις 6 Ιανουαρίου 2024, ο Τσόλναν διαβίβασε επίσημα ένα νέο σχέδιο νόμου για τον έλεγχο της κάνναβης και της κάνναβης στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τόνισε την εστίαση του νομοσχεδίου στην ιατρική χρήση και για τα δύο φυτά.

«Γιατί δεν κράτησε τον λόγο του να ακούσει το κοινό πριν υποβάλει το προσχέδιο;» Ο κ. Πρασιτχάι επέκρινε την απόφαση. «Ακόμα δεν έχουμε δει ποια είναι όλα τα μέτρα, αλλά από τη συνέντευξη του υπουργού στα μέσα ενημέρωσης, πιστεύουμε ότι πολλά από τα μέτρα είναι προβληματικά και δεν βασίζονται σε γεγονότα».

Ο Πρασιτσάι επέκρινε περαιτέρω τους προτεινόμενους κανονισμούς, ιδιαίτερα την απαίτηση για άδεια γιατρού για χρήση και φυτεία κάνναβης στο σπίτι. Αναρωτήθηκε γιατί, για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει λιγότερα από πέντε χάπια μεθαμφεταμίνης δεν θεωρείται παράβαση, αλλά ένα άτομο που θέλει να καλλιεργήσει ή να κάνει χρήση κάνναβης στο σπίτι του πρέπει να ζητήσει την άδεια του γιατρού.

Επιπλέον, ο κ. Πρασιτσάι προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην ευνοήσει ορισμένες ομάδες στο πολιτικό τοπίο της Ταϊλάνδης. Προέτρεψε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας να προωθήσει την κάνναβη και την κάνναβη εξετάζοντας τεκμηριωμένες πληροφορίες για πολιτικές πιέσεις, με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση προώθησε έμμεσα το αλκοόλ επεκτείνοντας τις νόμιμες ώρες λειτουργίας για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Η Daycha Siripatra, πρόεδρος του Ιδρύματος Khaokwan, επανέλαβε τις απόψεις του κ. Prasitchai, επισημαίνοντας ασυνέπειες στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Εξήγησε ότι παρόλο που η κάνναβη δεν έχει συνδεθεί με κανέναν θάνατο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυστηρότερους κανονισμούς, σε αντίθεση με τον καπνό και το αλκοόλ, ουσίες που προκάλεσαν περισσότερους από 100,000 και 40,000 θανάτους αντίστοιχα πέρυσι, οι οποίες έχουν επιτραπεί νόμιμα για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Η Daycha πίστευε ότι το νέο νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά μάλλον ωφελεί συγκεκριμένες ομάδες, ειδικά εκείνες που αντιμετωπίζουν σημαντικές μειώσεις των πωλήσεων, καθώς οι άνθρωποι στρέφονται στην κάνναβη για ανακούφιση από συμπτώματα, όπως ο πόνος και η αϋπνία.

Μετά τις δηλώσεις τους, το προσχέδιο νομοσχεδίου δημοσιεύτηκε στα ταϊλανδικά στο διαδίκτυο και προέκυψαν και άλλες ανησυχίες, όπως το προτεινόμενο πρόστιμο 60,000 μπατ για χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση. Πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία ότι αυτό το προτεινόμενο πρόστιμο θα καταχραστεί από διεφθαρμένες αρχές επιβολής του νόμου, ειδικά εναντίον ξένων τουριστών, παρόμοια με το άτμισμα στο παρελθόν, ειδικά καθώς δεν ήταν σαφές στο νομοσχέδιο πώς οι αξιωματούχοι θα εντόπιζαν ξεκάθαρα ότι η χρήση μαριχουάνας ήταν ψυχαγωγική και ψυχαγωγική και όχι για ιατρικούς λόγους. Άλλοι φοβήθηκαν ότι αυτό δημιουργούσε μια κατάσταση «λεφτά τσαγιού» ​​παρόμοια με την πορνεία, η οποία επίσης εξετάζεται για αποποινικοποίηση στην Ταϊλάνδη μετά από δεκαετίες ευρέως αποδεκτής ανεπίσημα, αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομη.

Η ρύθμιση της μαριχουάνας είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο μέλλον και θα την παρακολουθούμε στενά εδώ στο TPN media.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το email σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.