Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Μόνιμη παραίτηση από τη βίζα με την Κίνα και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Η κα Siriprakai Worapreecha, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Ταϊλανδικού Τμήματος Παρατήρησης και Προστασίας Ανηλίκων (DJOP) και οι γονείς του 14χρονου αγοριού που διέπραξε το περιστατικό με πυροβολισμούς στο Siam Paragon, επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο ψυχιατρικής αποκατάστασης Galya Rajanagarindra σχεδίαση.

Η απόφαση ουσιαστικής απόσυρσης των κατηγοριών για τον ανήλικο έχει προκαλέσει πολωτικές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς να ανησυχούν ότι ο ύποπτος θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος και να επιτραπεί δημόσια, αλλά παραμένει υπό ψυχιατρική φροντίδα προς το παρόν. Εν τω μεταξύ, οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης πρότειναν τη μείωση της ηλικίας για τη χρέωση ανηλίκων για μεγάλα εγκλήματα όπως αυτό.

2. Στις 8:00 μ.μ., στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς, Vajiralongkorn, έδωσε μια βασιλική ευλογία για να καλωσορίσει το νέο έτος 2024 για ηθικό και ενθάρρυνση στον Ταϊλανδικό λαό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς επιδιώκει να εργαστούν όλοι μαζί με μια απόφαση για να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια με σοφία και λογική.

3. Καθώς μπαίνουμε στο πολλά υποσχόμενο έτος του 2024, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης στην Ταϊλάνδη θα τηρούν το κλείσιμο και τους περιορισμούς στις πωλήσεις αλκοόλ.

Στις «Ημέρες χωρίς ποτό», είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μπαρ, οι χώροι διασκέδασης, οι Gogos κ.λπ. θα είναι κλειστά, με απαγορευμένες πωλήσεις όλου του αλκοόλ. Κανένα κατάστημα, εστιατόριο ή ξενοδοχείο δεν θα πουλά νόμιμα αλκοόλ αυτές τις μέρες.

4. Η Ταϊλάνδη θα ασκήσει μόνιμα παραίτηση από τη βίζα με την Κίνα Από την 1η Μαρτίου 2024 για να τονώσει τον τουρισμό και την οικονομία.

Μετά την έγκριση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για μια μόνιμη συμφωνία χωρίς βίζα με την Κίνα, η Airports of Thailand (AOT) είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πολιτική ΧΩΡΙΣ βίζα.

Έρχεται και η κινεζική Πρωτοχρονιά!

5. Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε την Παρασκευή (5 Ιανουαρίου), συνολικά 284 θανάτους, 2,307 τραυματισμούς και 2,288 τροχαία ατυχήματα σε επτά ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 4 Ιανουαρίου 2024) του νέου έτους Εκστρατεία Επτά Ημερών Οδικής Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη.

Το Τμήμα Δοκίμων της Ταϊλάνδης ανέφερε συνολικά 7,864 περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ταϊλάνδη σε επτά ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 4 Ιανουαρίου 2024) της Πρωτοχρονιάς Επτά Ημέρες Οδικής Ασφάλειας.

Αυτό ήταν στην πραγματικότητα μια μείωση από έτος σε έτος.

Αυτά είναι όλα για αυτήν την εβδομάδα

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.