Εκδόθηκε επείγουσα ειδοποίηση για ρύπανση PM 2.5 σε 20 επαρχίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Τμήμα Ελέγχου Ρύπανσης (PCD) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση σχετικά με τα επικίνδυνα επίπεδα σωματιδίων PM 2.5 στον αέρα, επηρεάζοντας 20 επαρχίες σε όλη την Ταϊλάνδη.  

Ο συναγερμός καλεί για άμεση δράση για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό της σοβαρής κρίσης ποιότητας του αέρα που εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων. Οι επαρχίες σε υψηλό επίπεδο συναγερμού περιλαμβάνουν μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Μπανγκόκ, το Πατούμ Τάνι και το Νονταμπούρι, καθώς και βασικές βιομηχανικές περιοχές όπως το Σαμούτ Πράκαν και το Σαμούτ Σακχόν.

Σε ανακοίνωσή του, το PCD περιέγραψε μια σειρά βημάτων που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση των κλιμακούμενων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν τον αυστηρό έλεγχο των βιομηχανικών εκπομπών, τη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας για τη μείωση της ρύπανσης των οχημάτων και την αύξηση των εκστρατειών ευαισθητοποίησης του κοινού. Ο οργανισμός τόνισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση αυτής της περιβαλλοντικής πρόκλησης.

Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την κρίση ήταν γρήγορη, με τις τοπικές αρχές να κινητοποιούνται για την επιβολή μέτρων ελέγχου της ρύπανσης. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε περιοχές με ιστορικά υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως η Μπανγκόκ και οι γύρω επαρχίες της. Η διοίκηση προωθεί επίσης εναλλακτικές και καθαρότερες μορφές μεταφοράς, μαζί με αυστηρότερους ελέγχους στα οχήματα που συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα PM2.5 στην Ταϊλάνδη, επισκεφθείτε www.pm25.gistda.or.th.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.