Βρετανός συνελήφθη με όπλο και πυρομαχικά στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένας Βρετανός συνελήφθη με όπλο και σφαίρες στο Wichit μετά από καυγά με έναν άνδρα που αποκάλεσε «φίλο» σε ένα ταξί Tuk Tuk στην Καμάλα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμάλα, συνταγματάρχης Somsak Thongkleang είπε στην Phuket Express ότι το βράδυ της Τρίτης (2 Ιανουαρίου) η αστυνομία της Kamala και η Royal Phuket Immigration συνέλαβαν έναν άνδρα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Bryant, 39 ετών, Βρετανός υπήκοος.

Του κατασχέθηκε ένα πιστόλι Sig Sauer των 9 χιλιοστών με 50 σφαίρες. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Καμάλα για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών χωρίς νόμιμη άδεια και οπλοφορία δημόσια χωρίς νόμιμη άδεια.

Η σύλληψη έγινε μετά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς (1η Ιανουαρίουst) Η αστυνομία της Καμάλα ειδοποιήθηκε από έναν άγνωστο οδηγό ταξί Tuk Tuk ότι ένας αλλοδαπός επιβάτης είχε όπλο. Το ταξί μετέφερε δύο ξένους επιβάτες από την Πατόνγκ προς την Καμάλα. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μαλώνουν στο ταξί Tuk Tuk για ένα απροσδιόριστο θέμα, το οποίο κλιμακώθηκε και ο κ. Brant φέρεται να έβγαλε το όπλο και να χρησιμοποίησε το αμβλύ άκρο του για να χτυπήσει το πρόσωπο του άλλου όταν βρίσκονταν στο Soi Paradise 1, Kamala. Η αστυνομία βρήκε μια σφαίρα στο σημείο και η αστυνομία αργότερα ταυτοποίησε θετικά τον ύποπτο.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο κ. Bryant μετακόμισε από την Kamala στο Wichit όπου συνελήφθη μετά το περιστατικό. Είπε στην αστυνομία ότι ήταν μεθυσμένος και μάλωνε με τον φίλο του που συνάντησε στην παραλία Patong. Το όνομα του φίλου δεν δόθηκε στα ΜΜΕ. Ο Μπράιαντ πέταξε το όπλο και τις σφαίρες κοντά στη λιμνοθάλασσα Mueang Chao Fa στο δρόμο Chao Fa West στο Wichit. Ο κ. Bryant ισχυρίστηκε ότι δανείστηκε το όπλο από έναν Ταϊλανδό στην παραλία Patong για αυτοπροστασία, αλλά η ταυτότητα αυτού του ατόμου δεν δόθηκε επίσης στα μέσα ενημέρωσης. Δεν ήταν επίσης σαφές γιατί ένας «τουρίστας» θα χρειαζόταν ένα όπλο για προστασία στην Ταϊλάνδη.

Η Phuket Immigration είπε στο Phuket Express ότι πέρυσι ο κ. Bryant μπήκε στην Ταϊλάνδη τρεις φορές μέσω του αεροδρομίου Suvarnabhumi και έμεινε στο Πουκέτ. Οι αναρτήσεις του στο Instagram φαίνεται να δείχνουν τον πολυτελή τρόπο ζωής του με ένα προσωπικό αεροπλάνο που ταξιδεύει σε πολλές χώρες.

Η τρέχουσα βίζα του είναι τρίμηνη τουριστική. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν τι έκανε στο Πουκέτ και γιατί πρέπει να κουβαλάει όπλο αν είναι απλώς τουρίστας. Η Immigration δεν θα σχολιάσει αμέσως εάν ο κ. Bryant θα αποσύρει τη βίζα του και θα μπει στη μαύρη λίστα ή θα απελαθεί μετά από νομικές υποθέσεις του, και είπε μόνο ότι συνέχισε να ερευνά τον κ. Bryant και τυχόν πιθανές διασυνδέσεις με παράνομες επιχειρήσεις ή εγχειρήματα.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.