Η Ταϊλάνδη θα ασκήσει μόνιμα παραίτηση βίζας με την Κίνα από την 1η Μαρτίου 2024 για να τονώσει τον τουρισμό και την οικονομία

εθνικός-

Στις 10:10 π.μ., στις 2 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια ένα συμπέρασμα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης σχετικά με την τόνωση του διεθνούς τουρισμού και της εθνικής οικονομίας της Ταϊλάνδης.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξέτασε μια προσαρμογή στις δομές των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των δασμών, συμπεριλαμβανομένων των αφορολόγητων τοπικών αλκοολούχων ποτών της Ταϊλάνδης και μια αναθεώρηση των σχετικών νόμων από το Ταϊλανδικό Τμήμα Φόρων Κατανάλωσης για την υποστήριξη των τοπικών αλκοολούχων ποτών της Ταϊλάνδης.

Επιπλέον, σχετικά με την απαλλαγή από τις βίζες για Κινέζους τουρίστες, η οποία επρόκειτο να λήξει στις 29 Φεβρουαρίου 2024, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει καλά νέα να ανακοινώσει ότι η βίζα και των δύο χωρών θα πρέπει να καταργηθεί αμοιβαία. Η Κίνα εξέτασε το ενδεχόμενο οριστικής άρσης βίζας από την 1η Μαρτίου 2024, επιτρέποντας αμοιβαία ταξίδια χωρίς βίζα μεταξύ των δύο χωρών.

Προηγουμένως, η Κίνα εξαιρούσε τις βίζες για πέντε χώρες προσωρινά εκτός της Ταϊλάνδης.

Ο Srettha είπε ότι ήταν σημαντικό για τους τουρίστες που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη και την Κίνα. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ταϊλάνδης και οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν εντολή να προετοιμαστούν για το άνοιγμα των συνόρων και να διασφαλιστεί η καλή φροντίδα των τουριστών, παρατήρησε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.