Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Πλημμύρες, καταστροφές σκαφών και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023, έως Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Ένα τουριστικό ταχύπλοο, «Bandaya 19», ανατράπηκε κοντά στο νησί Bubu, περίπου 3 χλμ. από το νησί Lipe του Satun, την Κυριακή (24 Δεκεμβρίου). Το σκάφος μετέφερε 73 τουρίστες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 4 μέλη του πληρώματος.

Δεκατέσσερις ξένοι τουρίστες και δύο Ταϊλανδοί διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε βάρκα στην περιοχή Khura Buri.

Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για καταστροφές πλοίων στην Ταϊλάνδη.

2. Ο κ. Surapong Piyachote, Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, αποκάλυψε δημόσια την έρευνα σε μια σιδηροδρομική γραμμή που έπεσε από τη Pink Line, σταθμός Samakkhi MRT, Nonthaburi, στις 4:45 π.μ., στις 24 Δεκεμβρίου.

Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

3. Το Υπουργείο Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) αναφέρει ότι πέντε επαρχίες στη νότια Ταϊλάνδη υποφέρουν από πλημμύρες καθώς συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin επισκέφθηκε την επαρχία Narathiwat στις 26 Δεκεμβρίου για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή Ra-ngae.

Οι πλημμύρες είναι συνηθισμένες στη Νότια Ταϊλάνδη αυτή την εποχή, ακόμη και όταν το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ταϊλάνδης βρίσκεται στην ξηρή περίοδο.

4. Σε μια πρόσφατη έκθεση του World of Statistics, η Μπανγκόκ στέφθηκε η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο το 2023, καλωσορίζοντας 22.78 εκατομμύρια επισκέπτες. Συγκεκριμένα, η Ταϊλάνδη μπορεί να υπερηφανεύεται για τρεις πόλεις στις 20 πρώτες θέσεις, με το Πουκέτ να κατατάσσεται στην 14η θέση και την Πατάγια να εξασφαλίζει την 15η θέση.

Το TPN media σημειώνει, ωστόσο, ότι ορισμένοι τύποι αμφισβήτησαν αυτήν τη λίστα.

5. Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε (30 Δεκεμβρίου), συνολικά 34 θανάτους, 335 τραυματισμούς και 339 τροχαία ατυχήματα την πρώτη ημέρα (29 Δεκεμβρίου) της πρωτοχρονιάτικης εκστρατείας Επτά Ημερών Οδικής Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη ( 29 Δεκεμβρίου 2023 έως 4 Ιανουαρίου 2024).

Το Ταϊλανδικό Τμήμα Δοκίμων ανέφερε συνολικά 515 περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ταϊλάνδη την πρώτη ημέρα (29 Δεκεμβρίουth) της Πρωτοχρονιάτικης εκστρατείας Επτά Ημερών Οδικής Ασφάλειας (29 Δεκεμβρίου 2023 – 4 Ιανουαρίου 2024).

Μείνετε ασφαλείς στους δρόμους εκεί έξω!
Αυτά είναι όλα για αυτήν την εβδομάδα, Καλή Χρονιά!
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.