Η Ταϊλάνδη στοχεύει σε τεράστια έσοδα από τον τουρισμό το 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

(NNT) – Η κυβέρνηση εστιάζει στον τουριστικό τομέα για να δημιουργήσει 3.5 τρισεκατομμύρια μπατ φέτος, προωθώντας την Ταϊλάνδη ως προορισμό όλο το χρόνο. Το 2023, η χώρα υποδέχθηκε πάνω από 27 εκατομμύρια τουρίστες, με επικεφαλής επισκέπτες από τη Μαλαισία και την Κίνα. Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των τουριστών έφτασε τα 27.25 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς στόχους.

Η Μαλαισία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Ρωσία ήταν οι κορυφαίοι συνεισφέροντες σε αυτά τα στοιχεία. Η κυβέρνηση στοχεύει να αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό προβάλλοντας δημοφιλείς και λιγότερο γνωστές τοποθεσίες.

Ο στόχος εσόδων κατανέμεται στον εγχώριο (1 τρισεκατομμύριο μπατ) και στον διεθνή (2.5 τρισεκατομμύρια μπατ) τουρισμό. Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης προωθούν ενεργά επαρχίες όπως οι Phrae, Lampang και Nakhon Sawan για το αναξιοποίητο τουριστικό δυναμικό τους.

Το TAT υπογραμμίζει τον θετικό αντίκτυπο των πολιτικών χωρίς βίζα για χώρες όπως το Καζακστάν, η Κίνα και η Ρωσία, με σχέδια να επεκτείνουν αυτά τα οφέλη. Υπάρχει επίσης μια συζήτηση σχετικά με την εισαγωγή βίζας πολλαπλών εισόδων.

Οι τουριστικοί φορείς ζητούν επίσης περαιτέρω κρατική υποστήριξη, τονίζοντας την οικονομική σημασία του τουρισμού, ειδικά σε περιοχές πύλης, όπως η επαρχία Nakhon Ratchasima, γνωστή για τις τρεις τοποθεσίες της UNESCO.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.