Δεκατέσσερις ξένοι τουρίστες διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε σκάφος στο Phang Nga

Phang nga-

Δεκατέσσερις ξένοι τουρίστες και δύο Ταϊλανδοί διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε βάρκα στην περιοχή Khura Buri.

Το Εθνικό Πάρκο Similan είπε στο Phuket Express ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ειδοποιήθηκαν από ένα καταδυτικό σκάφος κοντά στο νησί Bon ότι είχε διαρρεύσει νερό στο σκάφος το οποίο δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν γρήγορα.

Ένα άλλο σκάφος που βρισκόταν κοντά βοήθησε να μεταφερθούν 14 ξένοι τουρίστες και δύο Ταϊλανδοί στο σκάφος τους ενώ περίμεναν βοήθεια από την υπηρεσία του εθνικού πάρκου.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι τελικά έφτασαν με ασφάλεια στην προβλήτα Thap Lamu στην περιοχή Mueang της Ταϊλάνδης. Το σκάφος ανασύρθηκε με ασφάλεια πίσω στη στεριά.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ήταν ακόμη υπό εξέταση μέχρι την ώρα του Τύπου.

Παρόμοια περιστατικά πρόσφατα στο νότο και στην Πατάγια:

Περίπου εβδομήντα τουρίστες απομακρύνθηκαν μετά από διαρροή νερού σε ένα νυχτερινό πορθμείο προτού τελικά βυθιστεί κοντά στο νησί Ang Thong.

Ένας αλλοδαπός και ένας Ταϊλανδός εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή ενός καταδυτικού σκάφους στην περιοχή Khuri Buri.

Τέσσερις Ρώσοι και ένας Ταϊλανδός ξεναγός διασώθηκαν μετά την ανατροπή μιας λέμβου στο Mueang Phang Nga.

Ένα καταμαράν που μετέφερε 29 άτομα, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, ανατράπηκε σήμερα το απόγευμα, 23 Δεκεμβρίου 2023, κοντά στην παραλία Dongtan αφού ήρθε από το Koh Larn κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Υπήρξαν έξι ελαφροί τραυματισμοί.

Ένα τουριστικό ταχύπλοο, «Bandaya 19», ανατράπηκε κοντά στο νησί Bubu, περίπου 3 χλμ. από το νησί Lipe του Satun, την Κυριακή (24 Δεκεμβρίου). Το σκάφος μετέφερε 73 τουρίστες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 4 μέλη του πληρώματος.

Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε βάρκα σε νησί στο Πουκέτ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.