Πέντε επαρχίες στη νότια Ταϊλάνδη που υποφέρουν από πλημμύρες

Νότια Ταϊλάνδη -

Το Υπουργείο Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) αναφέρει ότι πέντε επαρχίες στη νότια Ταϊλάνδη υποφέρουν από πλημμύρες καθώς συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις.

Το DDPM αναφέρει την Τρίτη (26 Δεκεμβρίουth), από τις 22 Δεκεμβρίουnd μέχρι τον Δεκέμβριο του 26th, 2023 υπάρχουν πέντε επαρχίες που υποφέρουν από πλημμύρες, οι οποίες είναι οι Satun, Songkhla, Pattani, Yala και Narathiwat. Υπάρχουν συνολικά 24 επαρχίες, 92 υποπεριοχές, 384 χωριά και 19,624 οικογένειες που επλήγησαν.

Από αυτές τις πέντε επαρχίες, το Narathiwat έχει τις χειρότερες πλημμύρες με τον μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών που υποφέρουν, δηλαδή 16,680 οικογένειες συνολικά.

Τέσσερις άνθρωποι δηλώθηκαν αγνοούμενοι μετά την ανατροπή μιας λέμβου κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στην περιοχή Rue Soa, Narathiwat, στην οποία αγνοούνται μια ηλικιωμένη 89 και 63 ετών και αγόρια 2 και 8 ετών.

Ο Κυβερνήτης του Narathiwat κ. Tragoon Toetham επιθεώρησε τις περιοχές στις πλημμύρες στις επαρχίες και βοήθησε τους πλημμυροπαθείς.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κ. Srettha Thavisin μετέβη επίσης να επισκεφθεί το Narathiwat και να προσφέρει την υποστήριξή του.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.