Το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την παράταση των ωρών νυχτερινής ζωής σε άλλες επαρχίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης επανέλαβε την ανάγκη να αξιολογηθούν οι πιλοτικές περιοχές που επιτρέπουν στους χώρους διασκέδασης να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τις 4 π.μ. προτού εξεταστεί η επέκταση σε άλλες επαρχίες ή η παράταση του ωραρίου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς.

Ο Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση για να αποφασιστεί εάν θα παραταθούν οι ώρες πώλησης αλκοόλ. Επί του παρόντος, οι αδειοδοτημένες παμπ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 π.μ., αλλά οι πωλήσεις αλκοόλ περιορίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα σύμφωνα με τον νόμο για τον έλεγχο του αλκοόλ.

Επιπλέον, ο υπουργός Anutin είπε ότι θα συζητήσει με τον Πρωθυπουργό για τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των καθορισμένων περιοχών με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των χώρων νυχτερινής διασκέδασης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς. Υπογράμμισε ότι η παράταση του ωραρίου λειτουργίας απαιτεί συντονισμό με άλλους φορείς όπως η τοπική αστυνομία και το Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε επίσης για μη εξουσιοδοτημένες μεταμεσονύχτιες επιχειρήσεις χώρων διασκέδασης εκτός των καθορισμένων περιοχών και συγκεκριμένα στην επαρχία Maha Sarakham. Τόνισε ότι εάν οι χώροι λειτουργούν εκτός των επιτρεπόμενων ζωνών και πωλούν αλκοόλ πέραν του προβλεπόμενου χρόνου, θα αντιμετωπίσουν νομικές ενέργειες. Διαβεβαίωσε ότι οι υπάρχοντες νόμοι επαρκούν για τη διατήρηση της τάξης, με την προϋπόθεση ότι όλοι συμμορφώνονται και αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης αυτής της πολιτικής, ο Anutin απάντησε ότι θα γινόταν το συντομότερο δυνατό, προτείνοντας ένα χρονοδιάγραμμα ενός έτους. Εξήγησε ότι τυχόν τροποποιήσεις ή επιβολή νέων νόμων θα εκτελεστούν εάν κριθούν ωφέλιμες και ελεγχόμενες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.