Η Ταϊλάνδη υποδέχεται 26.4 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2023 μετά από πολλές ώρες νυχτερινής ζωής, με εισόδημα που σπάει ρεκόρ

Εθνικός-

Στις 20 Δεκεμβρίου 2023, η κα Sudawan Wangsuphakijkosol, υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια ότι ο σωρευτικός αριθμός ξένων τουριστών από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023 ήταν 26,455,680 άτομα, δημιουργώντας εισόδημα τριών μπαχτ. .

Οι πέντε πρώτες εθνικότητες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη ήταν η Μαλαισιανή, η Κινέζικη, η Ρωσική, η Κορεάτικη και η Ινδή. Περισσότεροι από 104,838 Μαλαισιανοί τουρίστες φέρεται να επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα, από τις 11 έως τις 17 Δεκεμβρίου, καθώς ήταν σχολικές διακοπές στη Μαλαισία, ανέφερε η Σουνταβάν.

Ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε δημόσια ότι υπήρξαν θετικά σχόλια από ξένους τουρίστες σχετικά με τις μεγαλύτερες ώρες νυχτερινής ζωής έως τις 4 π.μ. σε ορισμένες περιοχές όπως η Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι, η Πατάγια, το Πουκέτ και άλλες περιοχές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν συλλέξει δεδομένα για τις πρόσφατα εκτεταμένες περιοχές ψυχαγωγίας και παρακολουθούσαν στενά τις επιπτώσεις τέτοιων μέτρων, παρατήρησε η Σουνταβάν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.