Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης υπενθυμίζει στα νοσοκομεία ότι δεν μπορούν να αρνηθούν ασθενείς έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ξένων τουριστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επείγουσας Ιατρικής (NIEMS) επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να χειριστεί την αναμενόμενη αύξηση των ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς. Η οργάνωση έχει ήδη πραγματοποιήσει ασκήσεις για τις ομάδες επειγόντων περιστατικών για να εξασφαλίσει την ετοιμότητα.

 

Το ινστιτούτο είπε ότι σημαντική εστίαση σε αυτό το θέμα είναι στο σύστημα Καθολικής Κάλυψης για Ασθενείς Έκτακτης Ανάγκης (UCEP). Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ασθενείς έκτακτης ανάγκης σε κρίσιμες συνθήκες.

 

Σύμφωνα με το UCEP, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλεύονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο χωρίς κανένα κόστος κατά τη διάρκεια των αρχικών 72 ωρών έως ότου είναι εκτός κινδύνου και μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια. Κριτήρια για κρίσιμες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν απώλεια συνείδησης, καρδιακή ανακοπή, αδυναμία άκρων, ξαφνικές ανωμαλίες, σοβαρούς σωματικούς και εγκεφαλικούς τραυματισμούς που απειλούν τη ζωή και καταστάσεις που επηρεάζουν την αναπνοή ή την κυκλοφορία.
Για μη κρίσιμα επείγοντα περιστατικά, συνιστάται στους ασθενείς να συντονίζονται με τα δικαιούχα νοσοκομεία ή να χρησιμοποιούν πρώτα την ασφάλισή τους.

 

Υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα νοσοκομεία αρνήθηκαν ασθενείς, επικαλούμενοι λόγους όπως η υπέρβαση της χωρητικότητας. Ωστόσο, η NIEMS τονίζει ότι, βάσει νόμου, τα νοσοκομεία πρέπει πρώτα να δέχονται ασθενείς χωρίς να ρωτούν για τα δικαιώματά τους ή την οικονομική τους κατάσταση.

 

Στην περίπτωση των ξένων τουριστών, το ινστιτούτο το διαχωρίζει σε δύο ζητήματα: οι αλλοδαποί μπορούν να λάβουν θεραπεία σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ανεξάρτητα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, για κρίσιμες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα νοσοκομεία θα διεκδικούν έξοδα από τα υπάρχοντα ταμεία του αλλοδαπού ασθενούς, όπως ασφάλιση ζωής, υγείας ή ταξιδιωτικής ασφάλισης. Μόλις ένας ασθενής παραδοθεί σε νοσοκομείο, δεν μπορεί να αρνηθεί τη θεραπεία.

Το NIEMS — υπό το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας — διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη και διαχείριση των υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής βοήθειας (EMS) σε εθνικό επίπεδο. Ο οργανισμός εστιάζει στην ενσωμάτωση του EMS στο γενικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ως μέρος του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.