Η Ταϊλάνδη ηγείται της ώθησης για απρόσκοπτο τουρισμό με τις γειτονικές χώρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε σχέδια για ανάπτυξη απρόσκοπτου τουρισμού μεταξύ Ταϊλάνδης, Βιετνάμ, Λάος και Καμπότζης, μετά από συνάντηση με ηγέτες των τριών χωρών, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο συνόδου κορυφής στο Τόκιο για τα 50 χρόνια συνεργασίας Ιαπωνίας-ASEAN.

 

Στη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Βιετνάμ Vo Van Thuong, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, με το Βιετνάμ να προτείνει να φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση τον Μάιο του επόμενου έτους. Ένα βασικό θέμα θα είναι οι στρατηγικές τιμολόγησης ρυζιού για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών. Ο Võ πρότεινε συνεργατικές προσπάθειες για την προώθηση του απρόσκοπτου τουρισμού μεταξύ της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ, του Λάος και της Καμπότζης, επιτρέποντας στους τουρίστες να ταξιδεύουν μεταξύ αυτών των χωρών χωρίς να χρειάζονται ξεχωριστές βίζες.

 

Ο Σρέθα συναντήθηκε επίσης με τον Πρωθυπουργό της Καμπότζης Χουν Μανέ, συζητώντας την ίδρυση προξενείου της Ταϊλάνδης στο Σιέμ Ριπ για να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται το συγκρότημα ναών του Άνγκορ Βατ.

Σε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo, ο Srettha επιβεβαίωσε την αγορά 2 εκατομμυρίων τόνων ταϊλανδέζικου ρυζιού από την Ινδονησία. Αυτή η αύξηση στις εξαγωγές ρυζιού αποδίδεται στην ξηρασία και στο φαινόμενο Ελ Νίνιο. Ο Widodo έχει δεσμευτεί να στείλει αξιωματούχους για να συναντηθούν με τον υπουργό Γεωργίας και Συνεταιρισμών της Ταϊλάνδης, Captain Thamanat Prompow, το επόμενο έτος για να συζητήσουν το μελλοντικό εμπόριο και τη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.