Οι επαρχίες της Ταϊλάνδης παλεύουν με επικίνδυνα επίπεδα σκόνης εξαιρετικά λεπτής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη ήταν μάρτυρας μιας ανησυχητικής περιβαλλοντικής κατάστασης το απόγευμα της Κυριακής (10 Δεκεμβρίου), με περίπου το 40% των περιοχών της να αντιμετωπίζουν πυκνά και επικίνδυνα επίπεδα εξαιρετικά λεπτής σκόνης, όπως αναφέρει η Υπηρεσία Ανάπτυξης Γεωπληροφορικής και Διαστημικής Τεχνολογίας (GISDA).

Έκθεση ΓΙΣΔΑ για https://pm25.gistda.or.th/ αποκάλυψε ότι 31 από τις 77 επαρχίες της Ταϊλάνδης, κυρίως στην Κεντρική Πεδιάδα, παρουσίασαν μη ασφαλή επίπεδα σωματιδίων διαμέτρου 2.5 μικρομέτρων ή μικρότερης (PM2.5). Αυτά τα επίπεδα κυμαίνονταν από 38.3 έως 75.6 μικρογραμμάρια PM2.5 ανά κυβικό μέτρο αέρα τις τελευταίες 24 ώρες, με το όριο ασφαλείας να ορίζεται στα 37.5 μg/m³.

Στις 3 μ.μ., το πιο σοβαρό επίπεδο των 75.6 μg/m³ καταγράφηκε στο Samut Prakan, ακολουθούμενο από 73.3 μg/m³ στο Ang Thong, 72.9 μg/m³ στην Μπανγκόκ και 72.0 μg/m³ στο Nonthaburi.

Χαμηλότερα αλλά ακόμα επικίνδυνα επίπεδα PM2.5 αναφέρθηκαν σε πολλές άλλες επαρχίες, όπως οι Sing Buri, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Samut Sakhon, Ayutthaya, Lop Buri, Suphan Buri και πολλές άλλες.

Οι κάτοικοι των επαρχιών που επλήγησαν έχουν λάβει συμβουλή να αποφεύγουν τις υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς το Τμήμα Μετεωρολογίας αποδίδει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε στάσιμες ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.