Το Songkran γίνεται επίσημα άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO στην Ταϊλάνδη

Εθνικός-

Στις 5 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Kowit Phakamas, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πολιτιστικής Προβολής της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε δημόσια την εγγραφή του Φεστιβάλ Songkran στην Ταϊλάνδη ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας από την UNESCO.

Η συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην πόλη Kasane στη Δημοκρατία της Μποτσουάνα, στις 5:00 μ.μ., στις 6 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της 18ης Προστασίας της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Kowit αποκάλυψε με ευχαρίστηση υπέροχα νέα στον λαό της Ταϊλάνδης ότι η UNESCO θα κατοχυρώσει το φεστιβάλ Songkran ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας, η οποία θα διατηρούσε την εθνική πολιτιστική σοφία.

Επιπλέον, θα ενίσχυε την αμοιβαία γνώση και κατανόηση για τους αλλοδαπούς που ζουν στην Ταϊλάνδη σχετικά με την ποικιλομορφία των πολιτιστικών διαφορών. Θα διαδώσει την «Soft Power» σε διεθνείς σκηνές που τονώνουν την οικονομία της Ταϊλάνδης και δημιουργούν οικονομικό εισόδημα για τη χώρα, είπε ο Kowit.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα οργανώσει μια εορταστική παρέλαση Songkran της «Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας» στο Δημαρχείο της Μπανγκόκ και στο Wat Suthat της Μπανγκόκ, στις 7 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ.. συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη.

Το TPN Media σημειώνει ότι πρόσφατα ο αρχηγός του κόμματος Pheu Thai της Ταϊλάνδης, Paetongtarn Shinawatra πρότεινε να γίνει το Songkran έναν μήνα, κάτι που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι αυτό σήμαινε νερομαχίες για τριάντα ημέρες, το οποίο προκάλεσε μεγάλες ανησυχίες και επικρίσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και πολλούς πρώην πατέρες που αντιπαθούν το φεστιβάλ νερού.

Ωστόσο, έκτοτε διευκρίνισε ότι εννοούσε μόνο έναν μήνα πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών, διακοσμήσεων, αγορών και φεστιβάλ, αφήνοντας τις σημερινές ημέρες γιορτής του νερού ίδιες στις σημερινές επαρχίες. Στις περισσότερες από τις επαρχίες Songkran οι νερομαχίες διαρκούν τρεις ημέρες, όπως η 13η-15η στην Μπανγκόκ. Η Pattaya, ωστόσο, συχνά τρέχει για οκτώ ημέρες ή περισσότερο και δεν αναμένεται να αλλάξει.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/