Οι χειρότερες βαθμολογίες των τελευταίων 20 ετών για μαθητές της Ταϊλάνδης σε βασικές αξιολογήσεις δεξιοτήτων, ορισμένοι αξιωματούχοι κατηγορούν το κλείσιμο σχολείων Covid-19

Εθνικός-

Στις 6 Δεκεμβρίου 2023, το Ταϊλανδικό Ινστιτούτο για την Προώθηση της Διδακτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (IPST) αποκάλυψε δημοσίως ένα αποτέλεσμα του Προγράμματος 2022 για τη Διεθνή Αξιολόγηση Φοιτητών (PISA) ηλικίας 15 ετών, στο οποίο η Σιγκαπούρη κατατάχθηκε στην πρώτη θέση σε όλες τις δεξιότητες. την ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις επιστήμες, εν τω μεταξύ, οι μαθητές της Ταϊλάνδης παρουσίασαν φθίνουσες βαθμολογίες σε όλες τις δεξιότητες.

Το PISA ιδρύθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για να αξιολογεί μαθητές ηλικίας 15 ετών κάθε 3 χρόνια από 81 χώρες.
Μαθητές από το Μακάο, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Εσθονία κατατάχθηκαν στις πρώτες 10 σε όλες τις δεξιότητες στο PISA 2022, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών, της επιστήμης και των δεξιοτήτων ανάγνωσης. Ωστόσο, οι μέσες βαθμολογίες στο PISA 2022 έδειξαν ότι η απόδοση των ικανοτήτων των μαθητών στις χώρες/οικονομίες του ΟΟΣΑ έχει μειωθεί με πρωτοφανή ρυθμό.

ΠΗΓΗ: ΟΟΣΑ
Εν τω μεταξύ, οι μαθητές της Ταϊλάνδης κατείχαν τις χαμηλότερες βαθμολογίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια στις επιστήμες, τα μαθηματικά και τις δεξιότητες ανάγνωσης.
Ο κ. Surasak Phancharoenworakul, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αποκάλυψε δημόσια ότι οι πιθανές αιτίες της μείωσης των βαθμολογιών του PISA ήταν οι παρενέργειες του lockdown και του κλεισίματος των σχολείων για τον COVID-19, που διήρκεσαν σχεδόν δύο χρόνια συνολικά, και ένα συνεχές πρόβλημα ανισότητας στην Ταϊλάνδη, ειδικά όταν η πρόσβαση στην τεχνολογία μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένη.

Αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, επειδή παρόλο που πολλοί διεθνείς φοιτητές και ορισμένοι μαθητές δημοσίων σχολείων της Ταϊλάνδης μπόρεσαν να μάθουν εξ αποστάσεως από το σπίτι, άλλοι μαθητές της υπαίθρου και όσοι δεν είχαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό λόγω οικονομικών μέσων ουσιαστικά δεν πήγαιναν σχολείο για δύο χρόνια .
Ο Surasak τόνισε ότι για την επόμενη PISA το 2025, οι αρχές της Ταϊλάνδης δεσμεύτηκαν να βρουν μια λύση για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της PISA. Ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, επίσης ανησυχεί για το αποτέλεσμα του PISA και ενθαρρύνει τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν ένα θετικό συμπέρασμα σχετικά με τα χαμηλότερα αποτελέσματα αξιολόγησης, δήλωσε ο Surasak.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης είχαν ποικίλα σχόλια και προτάσεις για τις ειδήσεις, με πολλούς να δηλώνουν ότι αν και περίπου δύο χρόνια κλεισίματος σχολείων που σχετίζονται με τον Covid-19 σίγουρα δεν βοήθησαν στην απόδοση των μαθητών, ότι αισθάνθηκαν επίσης τη συνολική κουλτούρα και τη σχολική δομή έπρεπε να αλλάξει δραστικά στην Ταϊλάνδη στο σύνολό της για να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο και θετική βελτίωση.

Μερικά από τα κοινά θέματα στα σχόλια στο διαδίκτυο ήταν ότι οι χρήστες του Διαδικτύου θεώρησαν ότι το πρόγραμμα σπουδών της Ταϊλάνδης στα σχολεία ήταν υπερβολικά επικεντρωμένο στην επανάληψη και στην προσπάθεια να επηρεάσει τις απόψεις των μαθητών σε ορισμένα εθνικιστικά, ιστορικά και πολιτιστικά θέματα έναντι εστίασης στην εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων όπως η γλώσσα, η ανάγνωση, τα μαθηματικά. επιστήμη, επίλυση προβλημάτων, δεξιότητες ζωής και πολλά άλλα.

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου κατηγόρησαν επίσης τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ταϊλάνδης στην έλλειψη ατομικής μάθησης και στην αναγνώριση ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τρόπους απορρόφησης πληροφοριών, αντί να εστιάζουν σε μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους.

Εν τω μεταξύ, όπως πρόσφατα διατάχθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul, η εστίαση στην περαιτέρω διδασκαλία της κουλτούρας της Ταϊλάνδης, της ιστορίας της Ταϊλάνδης, της γνώσης για τη βασιλική οικογένεια και παρόμοια θέματα επρόκειτο να επεκταθεί στο τρέχον σχολικό πρόγραμμα της Ταϊλάνδης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/